Inimesed

Neeme Järvi kinkis Klassikaraadiole 30 kilogrammi plaate (4)

LISA KOMMENTAAR

AB8. juuli 2015, 11:23
Tegelik tõde on see et plaadid on oma aja ära elanud,plaadid toimivad veel inertsina ,vanemale põlvkonnale +60 ja lihtsalt asja huvilistele (vinüülid on eriti stiilsed).Muusikat on oluliselt lihtsam osta ja kuulata internetis.
Inertsist 40+ huviline 8. juuli 2015, 17:01
Äärmiselt maitselage ja faktivaene süljeeritus kodanik AB-lt. Inertsist ei saa siin kohe kuidagi rääkida, kui ÜKSKÕIK, millise muu (koduse) helikandja kvaliteet ei küündi vinüüli tasemele! Rääkimata siis mahamängimisest arvutis... lauslollus. Parim, mida raaliga saaks järgi teha, on tekitada 1-1'le koopia (vist siis 32bit/384kHz hetkel), mis teoorias sarnaneks suurtes piirides original-siinusele. Noorem põlvkond, kes viitsib ainult kompressitud konserve tarbida, ei peagi sellest aru saama. Või siiski? Harjutamine pidavat meistriks tegema..
Võrokõnõ8. juuli 2015, 18:40
Teadmiseks, et plaadid ei ole oma aega ära elanud. Ega sealt internetist ikka täit kvaliteeti kätte ei saa, räägitagu mis tahes. Vinüülihuviliste arv maailmas järjest tõuseb, võrreldes mingi mp3 muusikaga. Ka tänapäeva staarid lasevad oma plaadid vinüülina välja, rääkimata vanade staaride uusväljaannetest. Need, kes klassikalisest muusikast lugu peavad, ei ole kindlasti mitte mp3 fännid. Vinüülplaat võib kunagi maksta sadu või tuhandeid eurosid, aga mp3 jääb ikka selleks, mis ta on. Selle väärtus ei tõuse ka aja jooksul mitte. Vinüüliga käib kaasa ümbris, laulusõnad, poster või veel midagi muud. Muidugi tuleb vinüüli tolmust puhastada ja plaat karbiseb. Ka krabinal on oma võlu. Seda kõike arvutist faili kuulates ei ole.
Kunagi võib olla pigem reaalsus see, et CD-plaati ei osta enam keegi. Need on liiga õrnad isegi postiga saatmiseks, mida ei saa öelda vinüülide kohta. Aga eks kõik ole maitse asi, kust ja kuidas keegi muusikat kuulab.
8. juuli 2015, 09:07
Mis on plaatide erikaal.Palju 1 orkestraalse muusika plaat kaalub, võikse eraldi välja tuua ümbrisega ja ilma.