Inimesed

Ene Hion: Valdo Pandil oli alati terve saade peas (20)

LISA KOMMENTAAR

MulgiMaali8. juuli 2015, 20:42
Olen vanur, rohkem kui 80! Mäletan kõiki Valdo saateid #25 aastat tagasi#. Kes on see häbitu, kes julgeb öelda, et need olid andetu inimese saated. Haritud inimene, töötas õpetajana, oli ajaloolase hingega. See saade oli tema elutöö. Ta oli andekas ja ääretult töökas, sügav kummardus Suurele eestlasele.Ta on seda väärt, et teda mäletada ja uhkust tunda, et ta on meie seas elanud. Rahu ta põrmule.
Tollane8. juuli 2015, 15:41
Jutustage, mida tahate, aga Pant ja Hion olid andekad ja töökad raadio- ja teleinimesed. Mis puutub sõjaaega, siis nüüd nähakse jälle ainult seda sõja külge, mis seotud sakslastega, neid unustamiseni ülistades.
ants8. juuli 2015, 13:32
Kas keegi üldse on Pandi saadet " Täna 25 aastat tagasi" ise vaadanud. See oli nii huvitav saade, et siis jäi elu seisma ja tänavad olid tühjad. Pant oskas laveerida ja nii rääkida, et kõik said aru , midata tegelikult öelda tahtis. Kommijad ei tea selleaegsest elust mitte kui midagi.
Olen vaadanud8. juuli 2015, 14:36
Kogu see seiaali sisuks oli nõukogude sõduri ja NSVL kangelaslik võitlus suures isamaasõjas. Seda, et sõda toimus kahe diktaatori vahel (punasel ja pruunil katkul ju tegelikult vahet pole), sellest muidugi ei olnud sõnagi. Üks normaalne ja aus inimene sellist saadet ei oleks kunagi tegema hakanud. Valdo Pandil võisid ju olla mõned loomupärased anded ja soov ennast täiendada ja õppida, kuid tegelikkuses oli ta täiesti hariduseta vend. See saade avas temale kõik uksed ja võimaldas ühel harimatul tegelasel tõusta absoluutsesse tippu. Võib ju rääkida igasuguseid luulusid, kuid kui inimene ei omanda normaalsel ajal põhi- ja keskharidust (vahet pole mis põhjusel), siis tema edaspidine areng on väga selgelt paigas (kaan peal), pinguta mis tahad. Pealegi oli tegemist suure joodikuga ja ahelsuitsetajaga, seegi ütleb tema kohta päris palju. Aga noh, see Hion, no ma ei viitsi kohe selle inimese kohta üldse sõna võtta. Sellest on siin eelkõnelejad piisavalt kirjutanud.
8. juuli 2015, 16:10
Just, rohkem istus Kungla kohvikus, kui telemajas. Nägin oma silmaga.
Andres9. juuli 2015, 23:06
Kaas peal, mitte kaan peal. Miks tal pidi mingi limukas peal olema. Eesti keeles tühm, mida sa ärpled oma lollusega. Kõva vend oli, Alkohoolik, see selleks, ei ta räusanud ega kakerdanud. Ja mis ütleja oled sina, nimetu, nii Pandi kui Hioni kohta?
ega ikka ei olnud ainult üks pool8. juuli 2015, 19:14
see mees rääkis oma eluajal MÕLEMAST.
Tõeline eestlane muidugi ei suuda seda uskuda ja kisendab.
8. juuli 2015, 12:30
ega ju nõuka ajal ei lubatud ju midagi õigesti rääkida. kõik mis valdo pant rääkis oli valesti. seda ju ei näidatud kuidas meie konstantin päts müüs eesti riigi ära. nüüd mälestatakse pätti nii et ei tea kuidas. miks ta lolliks läks. oli viljandis hullaris ja viidi venemaale. venelase koht olgu venemaal. ja kas see on kah õige põrm mis toodi ära.
Kass Artur9. juuli 2015, 16:02
Arturs Sirks, see vana vaps, hüppas aknast välja räige vapsikisaga, räige vapsikisaga, valleraa!
MT8. juuli 2015, 12:28
Juunikommunisti Viktor Hioni tütar Ene oli tol ajal kui ta Eesti Raadios töötas veendunud kommunist. Tal ei saanud kuidagi tulla Pandiga rongis Moskvasse sõites küsimuseks ka Eesti vallutati või vabastati. Ene Hion oli veendunud, et punaväed vabastasid Eesti 1944. aastal nagu ka see, et venelased pole Eestit kunagi okupeerinud. Nüüd siis on vaja oma tausta pisut siluda. Parem oleks vakka olla.
Kommunist Ene kindlustunne8. juuli 2015, 13:18
Kiitis Eestit vallutanud venelasi. Tegi sigasegaseid komude saateid. Oli äärmine pugeja.
Miks küll Ado teda tööl hoidis?
miks8. juuli 2015, 23:42
no mis küsimus...kas teie poolt mainitu oli kuidagi eeskujulikum?
hihiiii!8. juuli 2015, 13:43
seltsimees Ene Hion ei tea isegi seda, et eesti keeles ei öelda "terve saade", vaid "kogu saade".
1944 ei okupeeritud siinset ENSV-d,mis oli loodud8. juuli 2015, 19:16
aastal 1940 ja tänu EESTI KOMMUNISTIDELE.
Kallis Kostja Päts andis oma riigikese ise oma kallile sõbrale Joe-le ,ta sai sealtpoolt aastate jooksul dengat ikka ka.
Kass Artur9. juuli 2015, 16:03
Vapsitrall, vapsitrall, karga aknast välja!
@ uus trend8. juuli 2015, 10:17
Teil on muidugi õigus. Kuid täpsustaks siiski seda, et päikes(t)e valgel enda soojendamine on toimunud kogu aeg ehk siis see pole viimase aja trend. Edison rikastus Tesla arvelt, Jobs hea managerina krabas endale Teise Steve'i leiutised jne jne jne.
Erinevus on siiski märkimisväärne.8. juuli 2015, 11:51
Mõlemad mainitud olid siiski ise eelkõige hea haridusega ja andkad inimesed. Samuti ei ole kultuurmaades kombeks kirjutada kokku suvalist kiidulaulu nende inimeste ilustamiseks koos iseenda isiku (kirjutaja) esiletõstmisega. Kersna ja Hioni puhul jääb arusaamatuks, kellest jutt käib! või õigemini öeldes, ei ole kahtlust, et tegelikult võiks kirjatüki pealkiri olla hoops "MINA ja siis see kuulsus".
8. juuli 2015, 13:10
Ma olen märganud, et kui mehed hakkavad kellestki rääkima, no näiteks matustel või toosti öeldes, siis oskavad nad 90% ajast rääkida ikkagi iseendast. Mu meelest on see komme end teiste arvelt paremana näidata sama iidne kui elu ise.
Uus trend8. juuli 2015, 09:45
Viimasel ajal on saanud moeks enda eksponeerimine lahkunud kuulsuste taustal. Inimesed ei põlga ära absoluutselt ühtegi nippi ja trikki kuidas omaaegse kuulsuse taustal ise särada. Eredaim näide on on muidugi Eesti tuntuim "pisarate väljakiskuja" Kersna (tegelikult perekond Kersna). See kui omaaegne kuulsus oli andekas omal alal ei tähenda see veel, tegemist oleks olnud inimlikust aspektist vaadatuna hea inimesega rääkimata siis juba veatu inimesega. Tegelikkus oli aga paljudel juhtudel vastupidine. Nii mõnigi kuulsus oli tõeline ülbik, harimatu ja hariduseta. Põlgas ametivendi ja alavääristas oma austajaid. Isiklikus elus olid nad tihtipeale kõige labasemad elumehed (või elunaised), kes "põrutasid" kõike mis vähegi liigutas.
Ühel hetkel avastavab aga mõni ajakirjanik enda jaoks sellise inimese näol tänamatu võimaluse kuidas oma loomingulist kriisi taolise suurkuju taustal ületada. Ja siin tulevad mängu kõiksugused trikid, hämamised, välja mõeldised (õpetajasuhe, sõbrasuhe, suur armastus jne.).
peksad segast...8. juuli 2015, 11:42
Mis see antud kontekstis siia puutub? Kolleeg Ene Hion iseloomustab Valdo Panti! Enda eksponeerimine? Mis sa luulutad!