Soovide puu soovisedelFoto: Erakogu
Inimesed
6. juuli 2015, 15:01

Hanna-Liina Võsa: laste soovid tähendavad mulle kõike!

"Soovide puu" projekti patroon Hanna-Liina Võsa on ise suur unistaja, kuid tema hinnangul võiks soovid olla sellised, mis on arendavad ja mitte lihtsalt unelmad lahedast mullivannist.

"Ütlen ausalt, et see projekt on see, mida olen oodanud," sõnas Hanna-Liina oma kõne alustades.

Hanna-Liina sõnul on olnud laste aasta, mitte küll isiklikus plaanis kuid sotsiaalses.
Lastele mõeldes andis ta tänavu välja plaadi "Miki Merehädas" ning viis eelmisel nädalal Peipsi ääres läbi ka lastelaagri, kus samuti ümarlaua taga arutati soove ja unistusi.

Kuigi soove oli erinevaid, jõudsid kõik ühele arvamusele – vaja on roosat jäätiseautot, kus oleks hästi sõbralik müüja, kes vahel annaks jäätise ka naeratuse eest. Hanna-Liina sõnul sobiks tema hästi masina rooli.

"Üks tüdruk Paldiskist rääkis, et neil on üks mänguväljak, aga keegi ei julge seal mängida, sest see on ohtlik!" sõnab ta murelikult.

Projekti raames soovib Hanna-Liina aidata võimalikult paljusid ning sõeluda välja sügavamad soovid. "Samas tihtipeale on rohkem kasu, kui sa nii-öelda aitad ühte inimest rohkem, kui sadat inimest natukene," tõdeb ta. Ta loodab, et leitakse tasakaal, mis võimaldaks teha mõned suured projektid ja täita ka väiksemaid soove.

Kuid millest unistas Hanna-Liina lapsena? Oma lapsepõlve peab ta päris heaks ja soove, millest oleks unistanud aastast aastasse, ta ei mäleta. Samas on Hanna-Liina kuulnud, et inimestel pole näiteks jalanõusid, mistõttu käidi kehalise kasvatuse tunnis sandaalidega.

Sellel suvel on ta pidanud kümme lastele mõeldud kontserti. Ees on ootamas veel Järvi festival ja Saaremaa ooperipäevad, kus ta astub üles laste galal, samuti hansapäevad. Kuidas see niimoodi juhtunud on, ta ei teagi.
"Ju see on siis see aasta," sõnab ta.