Indrek Vaheoja: kui koorega toorest muna praadida, käib pauk
Ka Vaheojaga koos "Suvesangarite" saadet juhtiv Kristjan Rabi meenutab, et tegi esimese kulinaarse katsetuse juba varakult. Selleks oli koos vanaemaga magustoiduks tehtud küpsisetort. "Küpsised pidi ära leotama maitsva vedeliku sees, panin vahukoort ja moosi, mõneks ajaks külmkappi seisma ja tuli väga hea. Sai kähku söödud."
Teletandem saab sügisest TV3-s teise ühise saate ning asub vedama hobikokkade küpsetamisvõistlust "Eesti parim pagar".
Kui Vaheojalt ja Rabilt uurida, milliseid apsakaid neil on köögis ette tulnud, selgub, et mõlemad teavad, mis juhtub, kui koorega toorest muna praadida. "Pauk käib," naerab Vaheoja. Naerulsui soovitab Rabi pannil praadimise asemel muna mikrolaineahju panna. "Ahju on kergem puhastada kui kogu majapidamist," seletab ta.
"Oma söögitegemisoskust hindaksin 10 punkti skaalal 12ga," naljatab Rabi, kuid lisab: "Tegelikult on minu jaoks toit nagu kunst. Niiviisi ei saa seda hinnata, sest see on niivõrd abstraktne. Mõni asi maitseb mulle ja Indrekule ei maitse. Ei saa öelda, kas oskan hästi või halvasti süüa teha – kõik on maitse asi."
Mitmesuguseid retsepte järele proovima on aga mõlemad altid.
"Mina olen Kristjani tehtud toitu söönud küll, maitseb hästi," kiidab Vaheoja.
Rabi räägib, et tallegi on sõbra toidud väga meelepärased olnud. "Eriti meeldivad mulle mittemagusatest asjadest Indreku valmistatud kanatiivad marinaadis. Need on super! Igal suvel ootan, et saaks grilli käima panna."
Kommentaarid (0)