Foto: ALAR TRUU
Inimesed
3. juuli 2015, 07:00

Placebo võlus eestlasi eelkõige nostalgiaga

Esimese päeva hilisõhtul esines Tallinna lauluväljakul Briti alternatiivrokibänd Placebo. Poolteist tundi kestnud kontserdil said publikult suurima tänuaplausi just bändi vanemad lood, nagu "Meds" ja "Song to Say Goodbye".

Esialgu tundus, et briti rokkarid ei suuda Eesti õllefestivali publikut üldse kuidagi käima tõmmata. Lavaesine oli küll rahvast täis ning ka laulukaare all ei paistnud vaba istekohta olevat, kuid ükski lugu tormilist aplausi ei saanud, inimesed nautisid pigem festivalimelu kui laval esinevat 20aastase ajalooga bändi.

Kui lavalt hakkasid aga kostma Placebo populaarsemad lood, muutus lisaks esiridade valjuhäälsetele fännidele elavamaks ka ülejäänud publik ning kontserdi lõpus nõuti juba innukalt lisa­lugusid. Bänd kostitaski publikut kolme lisalooga. Kontserdi lõppedes kummardati publikule kaua ning loomulikult lubati siiamaile tagasi tulla.

Kahjuks Placebo Õllesummeri publikut meeletu lavašõuga ei kostitanud. Samuti jäi bändi ninamehe Brian Molko sõnavõttudest mulje, et nende jaoks on tegemist kõige tavalisema reakontserdiga, mitte erilise Eesti publikuga taaskohtumisega, mida on oodatud alates eelmisest kontserdist 2007. aastal.