Epp Petrone sõnul sõltub ühe raamatu edu ettenägematutest asjaoludest. Foto: ALDO LUUD
Eesti uudised
2. juuli 2015, 15:58

Epp Petrone: suvel sobivad lugemiseks lühijutud

Kui vaadata suuremate raamatupoodide müügiedetabeleid, siis on selge, et tänavuse suve raamatuhitt on Justin Petrone raamat „Minu Eesti 3. Mis juhtus?”.

Kirjastuse Petrone Print välja antud raamatus räägib ta avameelselt sellest, kuidas elus otsida oma rada. „Muidugi lootsime, et sellel raamatul läheb hästi. Justin on meie meelest aina paremini kirjutama hakanud ja eestlased endiselt tahavad endast lugeda. Aga me ei teadnud, kas tuleb edetabeli tipp. See sõltub ju ettenägematutest asjaoludest – mis raamatud samal ajal teistes kirjastustes välja tulevad,” ütleb kirjastaja ja kirjanikuna tegutsev Justin Petrone abikaasa Epp Petrone.

Epp, milles võiks peituda „Minu” sarja fenomen?

Ma arvan, et see sari vastab mitmele vajadusele: rahuldab reisihimu ja teadmishimu, aga ka vajadust teiste inimeste kohta lugusid lugeda. Me üritame tasakaalus hoida seda, et neis raamatutes oleks nii elu lugusid kui ka harivat.

Kui heaks lugemisajaks te ise suve peate?

Suvi on igatahes hea lugemisaeg, eriti kohtades, kus ei sega internetiahvatlused.

Millised on teie enda parimad suvelugemise elamused?

Mulle on sel suvel sobinud lühijutud. Uutest raamatutest näiteks Kaja Sepa „Vastassuunavöönd” ja Jean-Claude Mourlevat’ „Siluett”. „Minu” sarja raamatutest on minu meelest suvise hõnguga hea lugemine Eia Uusi „Minu Prantsusmaa”.