Kui punased diivanid-tugitoolid jõuavad Tartu linnapilti, saavad ka teatrikauged inimesed aru, et traditsiooniline teatrifestival "Draama" on jälle alanud. Pildil festivali avamine 2010. aastal Tartu Raekoja platsil.Foto: LAURI KULPSOO
Film
1. juuli 2015, 13:06

Draama festivali piletid lähevad kui soojad saiad (2)

Täna algas Piletilevis piletimüük septembris Tartu vallutavale Eesti Teatri Festivalile Draama, esimese kahe tunniga oli 5395 piletist müüdud 1356.

Eesti Teatri Festival Draama toimub 7.-13. septembrini Tartus, osa programmist leiab aset ka Tallinnas. 2015. aastal on Draama festivalil viis programmi: Kuraatoriprogramm "Piiri peal", Balti Teatri Foorumi programm, Aastaauhindade programm, Vaba Lava showcase ja Uue Tantsu showcase.

Kuraatoriprogrammi "Piiri peal" on kokku pannud kuraator Peeter Raudsepp koostöös Eestis etenduskunste õpetavate ülikoolide tudengitega. Programmi kuuluvad lavastused „Mu naine vihastas" (NO99), "Budapest" (Von Krahli Teater), „Ekke Moor" (Kuressaare Linnateater, VAT Teater), "Romeo ja Julia" (Eesti Draamateater), "ja Sõna sai lihaks" (lavastaja Anu Lamp) ja "Pelléas-Mélisande" (lavastaja Auri Jürna), lisaks kuulub kuraatoriprogrammi teatritudengite enda mitmekülgset loomingut, sealhulgas paroodiaid, omanäolisi linnaekskursioone Tartus, kogemusteatrit ja palju muud.

Aastaauhindade programm koosneb 2014. aasta Eesti Teatriliidu aastapreemiate laureaatidest ja nominentidest. Balti Teatri Foorum tutvustab väliskülalistele Eesti omadramaturgia paremikku. Vaba Lava showcase'i programm annab ülevaate Vaba Lava esimesest tegevusaastast ning tutvustab uusi kuraatoreid ning nende valikuid. Uue Tantsu showcase'i lavastused on välja valinud žürii koosseisus Raido Mägi, Jarmo Karing, Leenu Nigu ja Flo Kasearu. Valik on tehtud aastatel 2013-2014 esietendunud kaasaegse tantsu lavastuste hulgast. Valiku temaatiliseks kriteeriumiks on "liikumise mõte".

Kokku on Draama programmis sel aastal üle 40 lavastuse ning kokku antakse üle 60 etenduse.