Haapsalu esimene ametlik tänavamuusik Hugo linnaturu väravas karmoškat mängimas.Foto: Eduard Laur
Inimesed
28. juuni 2015, 11:11

Haapsalu sai esimese ametliku tänavamuusiku - lõõtsapoiss Hugo (8)

Haapsalu sai endale esimese ametliku tänavamuusiku - kuueaastase lõõtsapoisi Hugo, kellele meeldib väga pilli mängida ja esineda.

Hugo lõpetas sellel kevadel lasteaia. Vaatamata noorele eale on ta juba C. Kreegi nimelise Haapsalu muusikakooli õpilane ja seal õpib ta karmoškat.

Mängulust on pisikesel poisil aga nii suur, et koolitundides ettemängimisest jäi talle väheks. Ema Kairi leidis pojale nutika mooduse esinemisvajaduse rahuldamiseks.

Lõõtsapoiss Hugol on nüüdsest linnavalitsuse poolt antud ametlik luba paar korda nädalas turuplatsi esisel kõnniteel oma oskusi linnarahvale kuuldavale tuua.

Ema Kairi on esinemise ajal pisikesele muusikule turvamehe eest. See tähendab seda, et ema jälgib poja tegemisi pisut eemalt, et vajadusel pojale juua tuua, soojemat jopet ümber anda või midagi näksimiseks pakkuda.

"Tegelikult algas see lugu sellest, et Hugo tahtis minna mängima Valge Daami päevadele, aga need on alles augustis,” rääkis ema Kairi. "Ütlesin talle, et kui tahad, siis mõtleme midagi välja ja ma otsin sulle esinemiseks mõne koha.”

Selleks, et Hugo saaks turuväravas karmoškat mängida, tuli pöörduda linnavalitsuse poole. Linnavalitsuses selgus, et ükski tänavamuusik pole Haapsalus ennast kunagi registreerinud ning selliseid lube pole Haapsalus välja antudki. Asja arutati ja Hugo saadeti koos emaga lastekaitsesse. Seal tehti selgeks, et ema ei aja poega tänavale raha teenima. Nii said nad loa.

Pillimänguga teenitud rahaga on Hugol suured plaanid: osta jalgratas, siis kompass ja mitmeid tööriistu, millega oleks põnev midagi meisterdada.

Pillikasti poetavad raha peamiselt vanemad turukülastajad, nooremad kuulavad niisama.