Lennujaam. Pilt on illustreeriv.Foto: Scanpix
Blogid
25. juuni 2015, 21:12

Kas eestlastega võiks sama juhtuda nagu selles filmis? (3)

Valisime hosteli töökaaslaste Sebastieni ja Joshiga filmi, mida õhtul vaadata. Ühe linateose kohta küsis Josh, et huvitav, kas samamoodi nagu filmis, võiks ka eestlastega juhtuda.

Nonii, kohe tekkis huvi. Mis asi täpselt? Filmi nimi oli "The Terminal" ja peaosas Tom Hanks. Film rääkis sellest, et Krakoosia kodanik jääb New Yorgi lennujaama kinni, sest vahepeal juhtub midagi tema riigis ja Krakoosiat ei eksisteeri enam. Tema pass on kehtetu, ta ei saa mitte kuhugi reisida. Seega jääb ta lennujaama elama.

Vaatasime filmi ära. Muide, see oli väga hea, nii et soovitan.

Vähemalt viis korda selle jooksul ütlesin, et sellist asja ei saa päriselus juhtuda. Okei, on riigipööre, aga kuidas on võimalik, et keegi ei aita!? Ükskõik, et inimene jääb lennujaama kinni ja ei saa enam edasi ega tagasi?

Huvi pärast avasin Vikipeedia, et lugeda selle kohta. Selgus, et film põhineb tõsielulisel lool. Protestide pärast Iraanist välja saadetud mees püüab minna Suurbritanniasse, kuid vastavate dokumentide puudumisel jääb ta Pariisi lennujaama kinni. 18 aastaks. Tema lugu algas 1988. aastal ja lõppes 2006. aastal, kui ta terviseprobleemi pärast haiglasse viidi. Praegu elab ta Pariisi varjupaigas. Süüa sai ta lennujaamas oleku ajal restoranidest.

Lisaks sellele on olnud veel rohkelt taolisi juhtumeid.

Niisiis tagasi Joshi küsimuse juurde: Kas selline asi võiks ka minuga juhtuda? Tahan kuhugi lennata, Venemaa (?) jalutab samal ajal  Eestisse sisse ja Eestit ei eksisteeri enam? Kas siis jään Rio de Janeiro lennujaama elama? Ma tahaks arvata, et Euroopa Liit või USA aitavad.. aga samas mainitud juhtumite puhul üheltki riigilt ju abi ei tulnud..