Foto: facebook.com/Popkooripidu
Eesti uudised
24. juuni 2015, 15:33

Hiina koorid laulavad Popkooripeol kolm eestikeelset laulu

25. juunil jõuavad Tallinna lennujaama Hainani pedagoogikaülikooli segakoor ning Baodingi ülikooli segakoor Hiinast. Mõlemad koorid osalevad 27. juunil Popkooripeol Tartu laululaval

Koorid saabuvad Eestisse kultuuriministeeriumi kutsel. Kantsler Paavo Nõgene esitas möödunud aastal Hiinas visiidil olles hiina kultuuri aseministrile Eesti Kontserdi kutse saata Eesti ja Hiina vahelise koostööprogrammi osana Tartusse Popkooripeole Hiina noortekoorid. Hiina koorid laulavad koos eesti enam kui 5000pealise kooriga Popkooripeol kolma laulu "Ulila", "Tiigrikutsu" ning "Kuula", koos Hiina solistidega laulab kogu ühendkoor peol mulluse tuntuima poplaulu Hiinas, mis tõlkes kõlab"Õunake". 

Eestit on väisamas kõrgetasemelised koorid Hiina ülikoolidest. Hainani pedagoogikaülikooli segakooris laulab üle 80 ülikooli muusikaosakonna vokaalmuusika õpilase. Koor on erinevatel Hiina koorikonkurssidel võitnud üle 20 esikoha, neist 4 üleriiklikel võistlustel, samuti osales koor 5. rahvusvahelisel professionaalse koorimuusika ja -dirigeerimise seminaril, kus sai kõrge hinnangu maailma juhtivatelt koorimuusika spetsialistidelt. Koor on andnud kontserte Tais, Venemaal, Indoneesias jm. 

Baodingi ülikooli segakooris laulab 140 muusikaosakonna õpilast. Repertuaar hõlmab nii klassikalist, hiina kui välismaist rahvamuusikat kui ka popmuusikat. Koor on võitnud paljusid rahvusvahelisi koorikonkursse. 

Hainani pedagoogikaülikooli koor saabub Tallinna 25. juunil kell 10.45, Baodingi ülikooli segakoor kell 19.50. Koore on vastu võtmas esindajad kultuuriministeeriumist ja Hiina suursaatkonnast Eestis ning Popkooripeo kunstiline juht Mikk Targo.

26. juunil kell 19 on Tartu Pauluse kirikus Hiina kooride ja Tartu noortekoori sõpruskontsert, kus tuleb esitamisele nii eesti kui hiina muusika.

Neljandat korda toimuval Popkooripeol esitavad koorid koos solistidega armastatud eesti muusikat, tänavu on suur osa repertuaarist Eestit Eurovisionil esindanud parimate laulude päralt. Solistidena astuvad üles Tanja Mihhailova, Birgit, Liisi Koikson, Anne Veski, Ivo Linna, Dave Benton, Karl Mihkel Salong ja Ott Lepland, saateansambliks on Estonian Dream Big Band.