Koit ToomeFoto: Erakogu
Saund
24. juuni 2015, 10:30

Koit Toome laulab Jaak Joala 65. sünniaastapäeva auks (11)

26. juunil kell 20 toimub Vihula mõisa aias Jaak Joala 65. sünniaastapäevale pühendatud kontsert "Minu südames sa elad", kus muusikalegendi parimaid laule esitab Koit Toome.

Mälestuskontserdil tulevad esitamisele Jaak Joala kuulsaks lauldud imeilusad lood "Unustuse jõel", "Vildist kübar", "Naer", "Suveöö" jt. Samuti ka vähemtuntud, kuid samavõrd kaunite meloodiatega laulud.

Laval on ka kitarrist Jorma Puusaag, kellega koos on Koit ka varem Jaak Joala laule esitanud. Seekordne kontsert on eriliselt emotsionaalne – see on pühendatud Koidu õpetaja ja hea sõbra Jaak Joala 65. sünniaastapäevale.

Koit Toomet ühendab Jaak Joalaga mitte üksnes sügav lugupidamine andeka muusiku vastu, vaid Joala oli muusikakoolis ka Toome klaveriõpetaja. "Ta suunas mind väga palju, avas minu silmi ja mõjutas muusikalist maitset. Vahel sai kuni hommikuni koos muusikat kuulata, elust ja muusikast rääkida. See oli väga inspireeriv," ütles Koit Toome.

Toome sõnul on tal raske kujutada Eesti muusikaajalugu ette ilma Jaak Joalata, kes oli musikaalseim muusik, keda ta tundnud on ja kelle muusika saatel on mitu põlvkonda üles kasvanud. Tema hinnangul oli Joala pärast Georg Otsa Eesti kõige suurem laulja ja artist.