ELUKS VALMIS: Äsja gümnaasiumi lõpetanud Mikk Mäe suvi paistab tihe tulevat – lähinädalail ilmub tema esimene singel ning ees on ootamas ka suur kontsert.Foto: Laura Oks
Inimesed
19. juuni 2015, 19:22

Gümnaasiumi lõpetanud Mikk Mäe tahab minna IT Kolledžisse (9)

Täna jõudis lõpule superstaarisaate kasvandiku Mikk Mäe gümnaasiumitee Tallinna 21. koolis.

Enne aktust noormeest kooli ees oodates kostus kooli aulast lauluhäält. Üllatav, aga mitte Miku oma. Küsimusele, kas ta oma aktusel ei esinegi, vastas noormees, et esineb ikka, kuid annab teistele ka võimaluse, sest musikaalseid klassikaaslasi olevat tal küllalt.

Hoolimata koolilaval esinemisest Mikul aktuse-eelset närvi sees ei ole. «Täna on just selline mõnus päev, tulen kooli, saan rahulikult oma paberid kätte ja pärast seda koju minna,» ütleb ta.

Kooli lõpetas Mikk superstaarisaate kõrvalt ning arvab, et sai kenasti hakkama. «Pidin küll kahte asja korraga tegema ja eks sellepärast lõpptulemus sai natukene kannatada, aga olen tegelikult rahul,» räägib ta.

Lõpetamiseks tegi Mikk kolm kohustuslikku eksamit – eesti keel, matemaatika ja inglise keel võõrkeelena – ning arvab, et tema eksamitulemustel pole midagi viga. Kõige keerulisem oli tema jaoks matemaatikaeksam. «Konsultatsioone oleks võinud ikka rohkem olla ja enne eksamit oleks tahtnud rohkem õppida,» tunnistab ta.

Tulevikuplaan on Mikul kindel: noormees tahab edasi õppida IT Kolledžis ning loomulikult ka laulmisega tegelda.

Suvi on superstaarihakatisel tihe ning juba lähinädalatel ilmub Mikk Mäe esimene singel. «Üks suur kontsert on ka tulemas, aga kuna seda pole veel ametlikult välja kuulutatud, ei saa ka mina midagi öelda. Peate ootama!» ütleb Mikk. Kontserte on veelgi, neist esimene juba 22. juunil Kärdlas, kus Miku kõrval astuvad üles Luisa Värk, Riho Sibul, Grete Paia ja teised nimekad artistid.

«Kindlasti jõuan suvel puhata ka,» arvab Mikk. «Puhkuseplaanid on mul rahulikud. Käin sõpradega rannas ja veedan niisama mõnusalt aega.»