TULEMUSTEGA RAHUL: Superstaarisaate kõrvalt gümnaasiumi lõpetanud Anelle Tamm on rahul, et eksamid tehtud ja kool läbi. Kooli lõpetamist peab lauljatar enda jaoks suureks sündmuseks.Foto: Laura Oks
Inimesed
19. juuni 2015, 18:58

Gümnaasiumilõpetaja Anelle Tamm ei taha ülikooli minekuga kiirustada (9)

«Praegu tunnen, et mu prioriteedid on natuke teised,» sõnab superstaarisaates osalenud Anelle Tamm, kes sai lõputunnistuse Tallinna Reaalkoolist. «Tulevikus soovin kindlasti kõrgharidust saada.»

Anelle ütleb, et tahab kindlasti ülikooli minna, ent ei soovi sellega kiirustada ning sestap ta sel sügisel ühtegi ülikooli õppima ei lähe. Esiotsa plaanib ta vähemalt aasta vabaks jätta, et muusikaga tegeleda.

Gümnaasiumi lõpetamisse suhtus Anelle tõsiselt. «Tahtsin kõik eksamid hästi teha ja anda endast parima,» räägib ta ning lisab, et panustas kõigisse eksamitesse võrdselt, ent matemaatikasse võib-olla veidi rohkem, kuna õpib reaalkoolis. Tulevikus tütarlaps end reaalaineid õppimas siiski ei näe.

Superstaarisaate kõrvalt oli Anelle arvates natuke keerulisem eksamiteks valmistuda. «Minul võib-olla nii väga ei olnud, sest ma ei olnud saates nii pikalt,» ütleb ta. «Oleks tõenäoliselt läinud palju raskemaks, kui ma oleks seal edasi olnud.»

Neiu on siiski enda tulemustega rahul ja rõõmustab, et keskkool läbi saab. «Mingis mõttes on mul kindlasti kahju, et kooliaeg läbi saab. Kõik need inimesed, keda ma enam ei näe, ja kõik see elu, mis on siiani olnud, saab läbi. Pean hakkama muid asju tegema,» räägib Anelle. «Aga mõnes mõttes on see ka tore. Et saan suureks.»

Kuigi väsitav kooliaasta ja superstaarisaade on seljataga, ei plaani neiu pikalt puhkama jääda. «Ausalt öeldes juba enda pärast tahaks loota, et tuleb töine suvi. Puhata saab alati, aga kui ma tahan midagi reaalselt saavutada, siis pean ikkagi vaeva nägema.»