Foto: TV3
Üritused
17. juuni 2015, 12:50

TV3 video!

SKANDAAL EUROVISIONI ÜMBER: eestlasest pressijuhataja astus süüdistuse tõttu ametist tagasi (13)

Seoses Rootsi euroloo laimamissüüdistusega tähelepanu keskmesse sattunud kauane Eurovisioni pressiesindaja Jarmo Siim teatas ametist taandumisest.

Skandaal sai alguse sellest, kui Rootsi ajaleht Aftonbladet avalikustas, et Siim olla väidetavalt saatnud ühele Kreeka ajakirjanikule Facebookis kirju, kutsudes teda üles laimama tänavust Rootsi eurolugu "Heroes".

Möödunud reedel palus ajaleht Eurovisioni korraldajalt, Euroopa Ringhäälingute Liidult (EBU) luba vaadata nn tõendeid IT-eksperdi kaasabil, kuid juba esmaspäeval vandus Siim Facebooki tehtud emotsionaalses postituses süütust ja teatas, et astub tagasi lauluvõistluse pressipealiku ja veebilehe Eurovision.tv toimetaja kohalt.

Eurovisioni pealik Jon Ola Sand rääkis reedel, et EBU-l oli raske süüdistusi uskuda, kuna varasemalt pole seoses Siimu ja eetikaga probleeme olnud.

Aftonbladeti andmetel on Siimu eetika siiski ennegi küsimärgi alla pandud. Teda on vähemalt kaks korda süüdistatud ebaeetilisuses. Sisejuurdluse dokumentide kohaselt kasutas Siim ära oma kohta Eurovisioni meeskonnas, et promoda oma erafirmat. Siim olla ka alusetult süüdistanud üht Eurovisioni toetajat ning hoiatanud kolleegegi. Raportist nähtub aga, et kummalgi juhul olid Siimu vastu esitatud süüdistused alusetud.

Siimu tagasiastumist kinnitas ka Eurovisioni üks korraldajatest ja Siimu otsene ülemus Sietse Bakker. "Jarmo otsus astuda tagasi arvestades tingimusi peegeldab tema järjepidevat eesmärki seada Eurovisioni huvid enda omadest kõrgemale," kirjutas Bakker.

Aftonbladet üritas eile saada ühendust ka Siimuga, kuid ta ei vastanud telefonikõnedele, sõnumitele ega e-kirjadele.