Foto: ARNO SAAR
Inimesed
16. juuni 2015, 07:00

Uus hobi: Baruto õpib väikelaevajuhiks! (5)

Alates 15. juunist hakkas Kaido Höövelson käima väikelaevajuhi kursustel. Mehe sõnul on meri talle kogu aeg südamelähedane olnud.

Endine sumotäht on tegelikult elukutseline madrus. Selle ameti omandas ta Kunda keskkoolis merehariduskallakuga klassis õppides. Väikelaevajuhi paberid plaanib Höövelson teha nii-öelda igaks juhuks. "Kunagi ei tea, milleks neid vaja võib minna," ütleb ta. "Esialgu on see selline vaba aja veetmise viis."

Väikelaevajuhi load võivad Barutole siiski mitmel viisil kasulikuks osutuda. Nimelt on Kaido Höövelson Päästeliidu patroon ning osaleb seetõttu vahel merepääste õppustel.

Eesti vabatahtlikke päästjaid ühendav Päästeliit on Baruto sõnul tunnustust väärt. "Olgem ausad, vabatahtlikud teevad seda kõike omast vabast ajast ja heast tahtest," räägib Höövelson. Baruto plaanib merel toimuvatel päästeõppustel osaleda edaspidigi.

Kui väikelaevajuhi load käes, võib teda ehk mõnda päästeoperatsiooni juhtimas näha? "Ma loodan, et päästeoperatsioonil osaleda ei tule," sõnab Baruto mõtlikult. "Ma tõesti loodan, et seda ei juhtu."