Näitleja Tambet Tuisk ja režissöör-stsenarist Valentin Kuik septembris filmi "Perekonnavaled" võtetel Pärnu kontserdimajas.Foto: ARNO SAAR
Inimesed
13. juuni 2015, 07:00

Sel suvel filmitakse kuut mängufilmi (1)

Sel kuul tõmmatakse otsad kokku Valentin Kuigi ja Manfred Vainokivi filmi "Perekonnavaled" võtetel, mis käivad juba eelmisest aastast. Peaosades on Tambet Tuisk ja Roman Baskin. Esilinastus on plaanitud veebruari.

Mais algasid "Seenelkäigu" lavastaja Toomas Hussari uue tragikomöödia "Luuraja ja luuletaja" võtted. Peaosa teevad Jan Uuspõld ja Rain Tolk, kinodesse jõuab spioonifilm järgmisel kevadel.

Juulis ja augustis läheb võttesse kaks filmi, mille esilinastus on kavandatud veebruari. Triin Ruumeti tragikomöödia "Päevad, mis ajasid segadusse" kujutab ühe noormehe eneseotsingut Eesti üheksakümnendates, peaosatäitjad on Hendrik Toompere jun, Juhan Ulfsak ja Jaanika Arum. Vallo Toomla lavastatud, Livia Ulmani ja Andris Feldmanise stsenaariumiga "Teesklejad" räägib ohtlikust rollimängust, mis ühe paari suhte hävingu äärele viib. Peaosades on Priit Võigemast ja Mirtel Pohla.

Rainer Sarneti "Rehepapi" võtted said alguse novembris ja kestavad tuleva aasta maini. Fantaasiafilm, mille osatäitjate seas on Rea Lest, Jörgen Liik, Arvo Kukumägi, Meelis Rämmeld, Katariina Unt, Taavi Eelmaa ja Heino Kalm, esilinastub 7. oktoobril 2016.