TÕSINE KOOMIK: Televisioonis ja estraadi­kavades rahvast naerutanud Urmas Kibuspuu hakkas just paaril viimasel aastal saama rohkem rakendust Draamateatris. Mikk Mikiver andis kandvad rollid Krossi «Keisri hullus», Tammsaare «Armastuses ja surmas» ja Aljaksei Dudarovi «Reameestes». Foto: Leemet Nurmik (teatri- ja muusikamuuseum)
Inimesed
13. juuni 2015, 07:00

Urmas Kibuspuu viimane kallim Tatjana Järvi: olnuks talle rohkem aastaid antud, jäänuks me kauaks kokku… (74)

30 aastat tagasi jahmatas Eestit noore andeka näitleja ootamatu surm.

30 aastat tagasi jahmatas Eestit noore andeka näitleja ootamatu surm.

"Urmasega koos olla oli mulle elus suur kingitus," õhkab endine baleriin, näitleja ja koreograaf Tatjana Järvi (neiupõlvenimega Bassova), kes oli Urmas Kibuspuu kõrval viimased aastad tema elust. "Mõtlesin, et ma ei abiellu pärast Urmast üldse kellegagi. Enne lahkun ise siit ilmast, kui abiellun," meenutab Tatjana kaaslase kaotusele järgnenud ahastust.

Särav näitleja Urmas Kibuspuu, kes suri 1985. aasta 13. juuni hommikul vaid 31aastasena ajukasvaja tõttu, oleks justkui alateadlikult oma lühikest elukulgu ette aimanud. "Ilmselt kripeldas see tal natuke kuskil hinges," arvab Tatjana Järvi tagantjärele. Kord oli Urmas talle veidi napsitades öelnud: "Ma ei taha sind noorelt leseks teha."

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99