Foto: Teet Malsroos
Eesti uudised
6. juuni 2015, 09:03

Meelis Pai jättis "Billy Ellioti" muusikalitrupi rahata (26)

Etenduste piletitulu ulatus eeldatavasti poole miljoni euroni, kuid nii näitlejad ja muusikud kui ka etenduse lavastaja jäid palgata.

Palkade esimesed osamaksed jõudsid vähemalt osa trupiliikmeteni, kuid edasiste maksetega algas viivitamine ja kuigi viimased etendused anti 9. mail, ei olnud esinejad ja lavatagused jõud juuni alguseks endiselt palka saanud. "Kokkulepe on, et 7. juuniks saame raha," ütles Kaire Vilgats.

Kui Eesti Päevaleht soovis Meelis Pailt ja Andres Kivivarelt teada, miks palkade maksmine viibib, kuid see ei õnnestunud, ei võtnud Pai ei võtnud telefoni ja Kivivare soovis, et küsimused läkitataks talle e-posti teel.

Mõni tund hiljem laekus nimetult meiliaadressilt autori allkirjata kiri, mis jätab mulje, et põhimõtteliselt võivad kõik palgasoovijad suu puhtaks pühkida. "Olles loomingulise kollektiiviga nõu pidanud, jõudsime otsusele etendusi rohkem mitte korraldada ning ettevõtte tegevus lõpetada," teatas kiri.

Refereeritud artikli täisteksti loe Eesti Päevalehest.

Meelis Pai ütles Delfile, et kui artikkel väidab, et artistidele pole raha välja makstud, siis raamatupidamise andmetel on artiklis mainitud artistidele tasutud: Kaire Vilgatsile 3180 eurot, Mait Malmstenile 5400 eurot, Teet Kasele 2400 eurot, Jaagup Kreemile 3900 eurot.

"Kõik muusikalis osalenud lapsed on 100 protsenti oma raha kätte saanud juba 20. mail, kuigi lepingute järgi võib kõigile artistidele tasud välja maksta alles juuni lõpuks," sõnas Pai.

"Igas teatris on omad siseintriigid ja pahatahtlike inimesi, see aga ei kuulu sellisel moel üleriigilises lehes avaldamiseks, seda enam, et fakte ei ole kontrollitud ning teise poole kommentaare artiklile pole küsitud," lausus Pai, kelle sõnul pole nüüd võimalik kolme viimase ja ühe lisaetendusega jätkata.

Refereeritud artikli täisteksti loe Delfist.