HÕIVATUD MEES: «Mõned üksikud vabad päevad on, aga üldiselt läheb veebruari alguseni täie rauaga,» tunnistas Ott kontserdil.Foto: Mari Luud
Inimesed
6. juuni 2015, 08:00

Ott Lepland: minu esimene puhkus tuleb alles veebruaris (14)

Äsja verivärskeid plaate esitlenud muusikute Ott Leplandi ja Tanel Padari suvi on tihe. Kui rokkar Padar leiabki mõne hetke, et lähedastega Eesti loodetavasti kena suveilma nautida, siis naistelemmik Lepland on hõivatud järgmise aastani!

"Suvel vaba aega tegelikult polegi. Tõsiselt! Minu esimene puhkus on plaanitud veebruari. Mõned üksikud vabad päevad on, aga üldiselt läheb veebruari alguseni täie rauaga," räägib Lepland.

Tegemist on suisa nii palju, et kui keegi sooviks lembelaulikut pulma või peole esinema kutsuda, tuleb arvestada järgmise aastaga.

Mis siis kavas on? 4.–6. juunini esitleb Lepland uhiuut plaati "Siinpool" ning Padar bändiga The Sun kauamängivat "Ma näen sind" ühise plaadituuriga. 9. juunil võetakse punti Jalmar Vabarna ning Kõrsikud ja jalg pannakse tatsuma Käsmus. 27. juulist

6. augustini esinetakse vestidega "Vallatu Vestern" kontserDIsarja raames Eestimaa eri paigus, sekka avalikud kontserdid ja eraesinemised.

Põnevaim päev tõotab Leplandil tulla 31. juulil, kui vestidega esinetakse õhtul Kärdlas, järgmisel hommikul on erakontsert Muhu saarel ning õhtul ootab publik Vabarnat, Leplandi ja Padarit juba Kuressaares.

"Kui selle elukutse võtad, siis peab sellega arvestama, et suvi on kõige kibekiirem tööaeg. Teine on jõulud ja aastavahetus," ei tee Lepland tihedast ajakavast suurt probleemi.

Laval räppis ka Genka

Üllatavaim on, et kui Lepland ja Padar terve suve niikuinii koos hängivad, siis miks ei suudetud plaadiesitluskontserte eraldi teha – saaks korragi teineteisest rahu? "Eks me Taneliga oleme ju sama korporatsiooni all (Fullhouseagency – toim) ja mis seal salata, temaga on läbisaamine hea ning koostöö on sobinud. Praegu pole me veel teineteisel üle visanud, usun, et ei viska ka. Me oleme sõbralikud," muigab Lepland.

"Inimesed on juba harjunud, et me Otiga koos esineme. Plaati tegime ka samas majas, samal ajal," lisab Padar.

Et plaadituurile vürtsi lisada, kutsuti Tallinna, Tartu ja Pärnu lavale ka uusi nägusid. Nii räppis seal Genka, kes esitas The Suniga aegumatu hiti "Täna öösel". Väiksemate fännide rõõmuks laulsid ka staarisaate superfinalistid Jüri Pootsmann ja Gertu Pabbo.

The Suni uusi lugusid saab kuulata 14.–22. juulini kestval tuuril "Veidi valjem kui vaikus". Padar ütleb, et kindlasti on eelmisest plaadist möödunud viie aastaga nii mõndagi huvitavat juhtunud. "Viis aastat on tõesti pikk aeg. Saime ühele lainele, nüüd tahetakse uusi lugusid aina koos mängida. Seda suurem on lust ka tuuritada," tunnistab ta.