Taluperenaine ÜllaFoto: Anni Õnneleid
Inimesed
4. juuni 2015, 07:00

Otepää taluperenaine: "Kui ma Manoga tuttavaks sain, algas hoopis teine elu!" (19)

"Hommikul ärgates tundsin, et ma lihtsalt pean Taevaskotta Manot ja kõiki teisi kallistama minema. See on juba meie seitsmes kohtumine," ütleb Otepää taluperenaine Ülla. "Meie esimene kohtumine oli aasta tagasi Tartus Ülikooli ajaloomuuseumis Toomemäel. Sellest päevast muutus mu elu täielikult. Ma olen selle üle väga-väga õnnelik."

Miks just Veet Mano?

Olen üsna terve inimene, minu probleemid on tekkinud ülepingest, sest mul on maal nii palju tööd. Puusa peale oli tekkinud üks väga valus koht, Mano ütles, et see on allasurutud emotsioonidest. Siis ta õpetas, kuidas neid emotsioone endast välja elada – me peksime patja, naersime ja karjusime. See tundus alguses uskumatu, et mina seda kõike kaasa teen. Aga nii see oli. Ääretult lõbus oli!

Olete kunagi ehk ka eesti sensitiivide juures käinud abi otsimas?

Paar aastat tagasi olin ma tõeliselt mustas augus, tekkis koguni selline mõte, et vist on aeg üldse siit elust lahkuda. Olin kõigest tüdinud, elu vastu oli huvi kadunud. Füüsiliselt jäin nii nõrgaks, et ei jõudnud enam kõndida ka, ahmisin õhku. Käisin Tartus valge maagi Sveta juures, tema nagu aitas mind august välja, kasutas selleks inglite abi. Aga kui ma Manoga tuttavaks sain, algas hoopis teine elu.

Proua Ülla, te olete Manosse lausa armunud?

Jah, ikka! Me kõik armastame Manot! Temal on kõigi jaoks armastust, tänu temale olen ka mina õppinud armastust jagama. Mul on tohutult hea meel, kui ma kas või televiisorist näen, kuidas ta teisi inimesi aitab, teeb seda armastusega. Olen tema üle uhke! Ma kirjutasin talle ka e-meilis, et mulle nii meeldis, kuidas ta Iivikat aitas. Me oleme Manoga südamesõbrad ja tõesti, nii ongi! Ükskõik kus Mano ka parajasti ongi, mul pruugib vaid tema peale mõelda, kui ongi juba kergem. Reklaamplakatid, mille Lokita saatis mulle Mano viimasest tuurist, et need Lõuna-Eestis üles paneksin – seal on ta särav ja naeratav, temast on seal lausa energeetiline pilt. Kui ma vaatan seda pilti, siis tajun tema kohalolu.

Kahtlustan, et vähemalt ühe plakati jätsite endale, riputasite selle oma magamistoa seinale?

(Proua Ülla puhkeb naerma.) Jätsin jah! Kust te seda teate? See plakat on mul toas ning teine plakat on maakodus. Kaitsku Mano ka seal minu valdusi.

Igal kohtumisel olete Mano juures olnud ka personaalsel vastuvõtul.

See aeg on olnud kas pool või kolmveerand tundi. Viimased korrad ei ole ma enam tõlki vajanud, olen ise hakkama saanud. See energia, mis liigub kahe inimese vahel, on hoopis teine energia. Mina annan talle ka energiat!

See on siis teatud mõttes õnnistus, et Mano Eesti käib?

Täpselt, nii see on! Ma olen seda ka talle endale öelnud, et see on eestlastele õnnistus. Kõigil on võimalus teadlikuks saada ja Oshot tundma õppida. Aktiivseid Osho meditatsioone tuleb teha iga päev, see parandab su elu! Ma teen neid energeetilisi harjutusi absoluutselt iga päev.

Ütlesite, et tänu Manole on teie elu muutunud. Mis mõttes – väsite vähem, armastust on rohkem, õnn tuli teie õuele?

Ma olen lihtsalt õnnelik. Kogu see armastus… Maailmavaade on avardunud.

Indiasse plaanite sõita?

Jah! Ma leian varsti selle raha ja lähen.

Teid ei häiri Eesti elu puhul ei valitsuse koalitsioonilepe, pagulased ega näljased sääsed?

Mind tõesti ei häiri miski. Juba ammu ei anna ma mingeid hinnanguid. Ma elan hoopis teistsuguses maailmas. Igaüks elab oma elu ja me oleme tulnud siia õppima, teadlikumaks saama. Üksteist armastama ja hoidma.