Seeda RandrooFoto: Anni Õnneleid
Inimesed
4. juuni 2015, 07:00

Veet Mano maaletooja: "Puhastud ebavajalikust ja süda muutub kergeks." (13)

"Nagu ma Mano silmi nägin, ütlesin jah!" räägib oma esimesest kokkupuutest Veet Manoga psühholoogiharidusega ja kolm aastat Hiina meditsiini tudeerinud Osho meditatsioonikeskuse üks juhte Seeda Randroo.

"Ehkki olles juba ise alternatiivsel teel, olen ma tervendajate suhtes väga skeptiline. Aastast 1997 ei loe ma enam ka romaane ega üldse ilukirjandust. Hiina meditsiini õppides avastasin ma aga esimest korda Osho raamatud."

Juhtus nii, et üks tema väga lähedastest inimestest haigestus väga rängalt. "Me otsisime abi, juhtumisi nägi minu ema televiisorist selgeltnägijate saadet, kus osales ka Mano. Tema siis ütleski, et vaata! Osho õpilane osaleb saates, ning Veet Mano tegeles just nimelt selle haigusega, millele meie abi otsisime."

Seeda vaatas järgmisel päeval kordust. "Nagu ma Mano silmi nägin, ütlesin jah! Mul polnud mitte ainsatki kahtlust, oli vaid sisemine teadmine. Ütlesin tütardele, et nüüd lähme Moskvasse. Üks tüdrukutest oli välja uurinud, et seal on kolmepäevane seminar. Aasta oli siis 2013. Kõik olid ühel meelel! Suurte lastega ei ole nii väga tavaline, et kõik on ühel nõul. Ma ütlesin kohe, et mul on plaanis Mano ka Eestisse kutsuda. Nemad naersid, et ha-ha-haa, tuleb ta ikka küll. Aga minul oli sellesse väga kindel usk."

Tegelikult läkski nii, et see lähedane inimene, kelle elu rippus juuksekarva otsas, on tänaseks täiesti terve. "Kuigi tegu on haigusega, millest väga harva terveks saadakse. Ja Mano oli nõus Eestisse tulema ning siin kursust korraldama. Kuupäev oli 29. aprill, kui ta lennukilt maha astus. Ma ei olnud mitte kunagi korraldanud suuri üritusi, kuid 2. mail panime piletilevisse piletid, et Veet Manoga saab kohtuda. Need piletid haarati lennult. Siis me hakkasime laagreid tegema. Nii see on läinud!"

Et huvi Veet Mano vastu pole raugenud, vaid pigem kasvanud, näitab kas või see, et Veet Mano reklaamiplakatid haihtuvad kümne minutiga nii Rakveres, Tartus kui Pärnus ning pidevalt küsitakse Seeda Randroolt, miks laagrite kohta nii vähe infot antakse. Seeda arvates võiks plakateid Mano pildiga kas või sadu trükkida, ikka tuleks puudu.

Kaks aastat on Seeda kokku puutunud eri meditatsioonipraktikatega ning organiseerinud maailmakuulsa selgeltnägija Veet Mano energialaagreid. Meditatsioon on üks viise, kuidas ära tunda oma tõelist olemust. "Sa puhastud ebavajalikust, et süda saaks muutuda kergeks. Meditatsiooni eesmärk on jõuda oma tõelise minani, et tunnetada, mida sa tegelikult vajad." Seeda teab kogetu põhjal, et inimene vajab armastust ja see saab tekkida vaid seal, kus pole hirme.