PRUUNIKS 2. JUUNIKS: TV3 avalike suhete juht Annely Adermann oskas väikese summa eest oma tualeti kõige silmatorkavamaks muuta. Ta viskas Estonia lavalt nalja, et tahtis saada pruuniks 2. juuniks, nagu laulab menukas bänd Curly Strings oma hitis ­"Kauges külas". Annely ümberkehastumisidee tuli osaliselt ka saatest "Su nägu kõlab tuttavalt".Foto: Alar Truu
Inimesed
3. juuni 2015, 07:00

Lisatud fotod ja TV3 video!

"Kes on see välismaalane, kas tõesti Annely Adermann?" Telenäo välimus Kroonika peol tekitas netikommentaatorites pahameeletormi (57)

Kroonika meelelahutus­auhindade suursugusel galal, mida peeti esmaspäeval Estonia Rahvusooperi saalis, köitis kõigi külaliste tähelepanu tundmatu mustanahaline leedi. "Kes see veel on?!" küsiti üksteiselt. "Kes on see välismaalane, kas tõesti Annely Adermann?" Tõesti, Annelyl ei olnud peole sättimiseks aega, küll aga fantaasiat. 

"Kui saabus Kroonika kutse, kus oli märgitud õhtu teema "Old Hollywood", ei olnud mul absoluutselt aega, et ennast udupeeneks stiilipeoks ette valmistada, ehkki ma nägin, kuidas kolleegid hakkasid sättima ilusaid kleite ja meigi-juuksuriaegu broneerima," selgitab TV3 avalike suhete juht Annely Adermann.

"Leidsin dresscode’i guueldades fotod, kus särasid mustanahalised daamid ja mõtlesin, et miks ka mitte. Seda enam, et üks neist meenutas üht paroodianumbrit näosaatest. Plaanisin, et kui hommikul õnnestub leida õige värv, millega end toonida, siis lahendangi selle asja paroodiavõtmes. Kosmeetikapoest avastasin laste vesilahustuva näovärvi ja asi oli otsustatud," määris Annely oma näo, käed ja dekoltee süsimustaks.

Kleidivalik läks kergesti. "Kangadžunglist 10eurone kangatükk ja kell pool seitse õhtul õmblesin lihtsalt ühe külje kokku. Tütar aitas tagumikku teha," naerab Annely. "Mul oli siin spetsiaalne toestus, inspireeritud Kim Kardashianist," osutab ta istmiku suunas. "Kaks patja, mida ma päris omal jõul sinna sisse ei saanud." 

Rassistlik või mitte? 

Annely peab Estonia Rahvusooperi maja küll väga lugupeetud kohaks, kuid leiab, et stiilipeo võtmes ei tasuks asja liiga tõsiselt võtta. "Koht on väga auväärne, ikkagi hoone aastast 1913. Kuid üritus iseenesest on ju meelelahutus, karneval ja koht, kus end lõbusalt tunda. Seepärast otsustasin, et püüangi mitte mõelda kõikvõimalikele ahistavatele raamidele, vaid võtan asja mänguliselt."

Kõigile telenäo leidlikkus siiski ei meeldinud ning netikommentaatorite arvates oli see samm rassistlik. Annely rõhutab, et ta ei ole rassist ning tegemist oli naljaga. "Samas on absoluutselt selge, et pagulasteema erutab tervet Eestit ja loomulikult olin ma valmis ka "põnevateks" tõlgendusteks. Kuid pealkirja "Adermann šokeeris rahvast" ma ei oodanud."

Vastukaja on tema sõnul siiski hea märk. "See näitab, et asjad on lahti rääkimata. Kui juba üks mustanahaline šokeerib avalikkust, on asjad pehmelt öeldes nirud. Näiteks need mõnisada meetrid, mis ma Estonia nurga tagant punase vaibani jalutasin, olid ehmatavad – mind vaadati kui ebameeldivat võõrast. Aga mis teha, me lihtsalt elame sellises külakeses, kus erinevus ei rikasta, vaid on taunitav," mõtiskleb Annely ja soovitab inimestel olla kõigi suhtes sõbralikum ja inimlikum.

Kuidas Annely ennast taas valgeks sai, kas värv tuli raskelt maha? "Värv tuli maha imelihtsalt – kümme minutit duši all ja oligi maha pestud. Tänan taevast, et punase vaiba kohal vihma ei tibutanud!"

Kristjan Jõekalda: õnn on nagu ämm

Kui Annely oli õhtu säravaim persoon, siis saatejuht Kristjan Jõekalda oli kõige võidukam. Rahvas hääletas ta aasta meelelahutajaks ja aasta meessaatejuhiks.

"Õnn on nagu ämm, kes tuleb siis, kus seda kõige vähem ootad," viskas Kristjan auhindu kätte saades lavalt nalja ning lisas, et ta on tänulik Kroonika peatoimetajale Krista Lensinile, et ajakiri lõpetas kõige seksikamate valimise, sest nüüd on ka temasugustel lavale asja.

Hoolimata sellest, et Kristjan on aastaid Eesti televaatajate meelt lahutanud, jääb ta endast rääkides tagasihoidlikuks ega pea ennast meelelahutajaks.

"Seetõttu tekitab tiitel sellise tunde, et kas olen selle ikka ära teeninud, kuid kui rahvas nii arvas, tahan kõiki hääletajaid väga tänada, sest olen oma arust hoidnud väga madalat profiili ja pole silma hakanud," selgitas telemees.

"Liiga palju pole ka kunagi hea – tipust on ilus vaade, kuid jõle kõrge kukkumine."

Rahva lemmikmeelelahutaja tunnistab, et tema enda parim ajaviide on see, kui ei pea mitte midagi tegema ja kui on vaikus ja rahu. "Ma olen väga asotsiaalne inimene – kui vähegi võimalik, siis ma hoian inimestest eemale, olen koos oma perega, oma sõpradega. Aga kõige paremini tunnengi ma ennast siis, kui olen üksi ega tee midagi," tegi ta üllatava avalduse.

Kristel Aaslaid auhinda koju ei vii

Laulja, näitleja ja raadiohääl Kristel Aaslaid oli nomineeritud kolmes kategoorias – aasta meelelahutaja, aasta naisraadiohääl ja parim teleseriaali näitleja. Neiu oli võidukas raadio kategoorias, ehkki ta ise ei oodanud ühtegi võitu.

"See oli ainuke auhind, mida ma ei näinud üldse tulemas. Ma olin täiesti kindel, et seda ei tule, aga see millegipärast tuli ja mul on tunne, et raadiotööga peaks jätkama," innustas teda võit.

"Kui ma läksin lavale, lõi mul kõik nii lukku, et ma ei teadnud, mida seal ütelda," naerab ta oma etteaste üle, täpsemalt jäi ta laval peaaegu sõnatuks.

Ta ei valmistanud küll ette ühtegi kõnet, aga valis hoolega kleiti. "Kannan oma sõbra disainer Taavi Türgi loomingut. See on tore võimalus kanda midagi ilusat, sellist, mida ma tavaelus ei kanna," kaunistas Kristelit must maani ­htukleit.

Auhinna kavatseb neiu viia raadiojaama: "See läheb meie vastvalminud stuudiosse, seal nähakse seda rohkem."

Võitjad selgusid rahvahääletusel

Kroonika korraldab "Eesti meelelahutusauhindade" valimist ja suursugust punase vaiba galat kolmandat aastat ja see on võitnud rahva seas tohutu populaarsuse. Võitjad selgitati välja ajakirja koduleheküljel rahvahääletuse põhjal.

Aasta naisraadiohääl: Kristel Aaslaid (Uuno)

Aasta meesraadiohääl: Alari Kivisaar (Sky Plus)

Aasta naissaatejuht: Tuuli Roosma ("Saladused" ja "Meie aasta Hiinas")

Aasta meessaatejuht: Kristjan Jõekalda – "Nädalalõpp Kanal 2ga"

Parim teleseriaali näitlejatar: Elisabet Reinsalu ("Pilvede all")

Parim teleseriaali näitleja: Harry Kõrvits ("Naabriplika")

Aasta teleseriaal: "Pilvede all"

Aasta meelelahutussaade: "Su nägu kõlab tuttavalt"

Parim film: "1944"

Aasta meelelahutaja: Kristjan Jõekalda