JÄRGMISEL AASTAL JÄLLE: Võidukas tiim Starman Rats lubab osaleda ka järgmisel heategevuslikul jooksul. Foto: Alar Truu
Inimesed
3. juuni 2015, 07:00

Starman Rats kuulutati kiireimaks ja mehiseimaks rotikambaks (1)

Tänavu juba 14. korda toimunud heategevuslikul kontorirottide jooksul "Rat Race" võidutses Starman Rats. Turistidele üllatavat vaatepilti pakkunud üritusel osales 63 võistkonda.

Eile pärastlõunaks oli Raekoja platsile kogunenud suur hulk kostümeeritud kontorirotte. Vanalinna päevadel asus munakividega kaetud tänavatel mõõtu võtma 63 võistkonda. Et distants oli üle kilomeetri pikk, tehti enne rajaleminekut MyFitnessi treeneri Mariann Kilgi juhendamisel korralik soojendus. Mitusada rõõmsat võimlejat Raekoja platsil pakkus üllatavat vaatepilti välisturistidele. Tõenäoliselt pole nad harjunud introvertseid eestlasi nii heas tujus nägema. Paljud välismaalased võtsid kotist kaamera ja hakkasid imestunult tavapäratut vaatepilti filmima.

Võistkonnad olid efektse välimuse nimel palju vaeva näinud. Peale ühtse riietuse püüti tähelepanu mitmete detailidega, mis ei kergendanud jooksu sugugi. Nii vedasid Eesti Turismifirmade Liidu liikmed jooksu ajal enda järel kohvreid ja haigekassa võistkond Kilp+konn tassis kilpkonna kanderaamil.

Kõige raskem oli soojendusvõimlemine

Pärast energilist võimlemist olid kontorirotid katsumusteks valmis ning ürituse patroon Vello Vaher puhus stardipasunat. Võistlejate finišeerimist aitas ära oodata ansambel Traffic, kes andis pooletunnise kontserdi. Ei läinud aga kümmet minutitki, kui viieliikmeline võistkond Starman Rats juba finišisse jõudis. "Kõige keerulisem oli stardi ootamine," arvas üks võistkonnaliikmetest.

"Soojendusvõimlemine oli veel raskem," märkis teine. Sellega nõustusid ülejäänud võistkonnaliikmedki.

Starmani meeste sõnul on neil mõte osaleda peas mõlkunud juba mitu aastat. Nüüd tehti kauaaegne idee lõpuks teoks, ja väga edukalt - peale kärmeima meeskonna tiitli said nad eriauhinna esimesena registreerimise eest. Veel nimetati nad mehiseimaks rotikambaks. "Ürituse mõte on väga õilis. Ühest küljest saab silma paista, teisest küljest saab kellelegi head teha," arvas Marek Starmani võistkonnast.

"Mis saaks olla veel parem, kui tulla üheks päevaks siia, veeta see toredate inimestega ja võita!"

Küsimusele, kas plaanitakse ka järgmisel aastal osaleda, vastasid meeskonnaliikmed jaatavalt: "Selles pole kahtlustki!"

Kui kõik kontorirotid olid finišisse jõudnud, algas autasustamine. Enne seda anti Eesti Lasterikaste Perede Liidule üle 9339 euro suurune tšekk, et toetada laste sportlikku huvitegevust. Kui auhinnad olid kätte jagatud, suundus rõõmus rotijõuk Rat Race afterdrink’ile kohvikusse Vabadus.