UUS NIMI: Bändist Marten Kuningas sai Miljardid. Foto: Tiina Kõrtsini
Inimesed
3. juuni 2015, 07:00

Marten Kuningas tundis Saksamaal puudust kajakate naerust (2)

Pikalt võõrsil olnud Marten Kuningas andis 17.–19. juulini peetavate Tallinna merepäevadega seotud ürituse raames Cafe Noblesis kontserdi, kus esitles oma bändiga Miljardid tuliuut laulu "Tuhandenäoline meri".

Küsimuse peale, mida Marten Berliinis tegi, jääb ta pikalt mõtlema. "Ausalt öeldes ma ise ka täpselt ei tea. Ma arvan, et nüüd, kui hakkavad kostma Miljardid ja nende lood, hakkan ma täpsemalt aru saama, millega ma seal tegelesin. Berliinist tagasi tulles formuleerisime väikese nimemuutuse, varasem bändi nimi oli Marten Kuningas, nüüd on kasutusel Miljardid."

Marten räägib, et Saksamaale minek oli oluline, et elu teise perspektiivi alt vaadata. "Vahepeal on vaja minna kaugemale, et näha enda ette ja enda sisse. Võib-olla oligi vaja just arusaamisele jõuda, et bändile õige nimi leida," räägib laulja.

Noormees ei ole päris kindel, kui kauaks bänd Eestisse jääb, sest ta väldib liigset plaanimist. "Ma ei tee mingeid plaane. Me oleme näinud, mis toimub siis, kui liiga palju plaanida."

Bändi uhiuuest singlist inspireerituna uurisin ka Marteni suhet merega. "Side merega on väga soe ja lähedane. Mulle tundub, et eestlastel ongi kaks eriti hingelähedast põhitegurit – mets ja meri. Inimesed jagunevad mere- ja metsainimesteks."

Kuigi noormees armastab oma sõnul neid mõlemaid, tundis ta Saksamaal olles kõige rohkem puudust siiski kajakate naerust.