Marten KuningasFoto: TIINA KÕRTSINI
Saund
2. juuni 2015, 16:44

Marten Kuningas tundis Saksamaal olles kõige rohkem puudust kajakate naerust (2)

Pikalt võõrsil olnud Marten Kuningas andis Tallinna Merepäevade raames Cafe Nobles kontserti, kus esitles oma bändi Miljardiga esmakordselt tuliuut laulu "Tuhandenäoline meri".

Küsimusele, millega Marten Berliinis täpsemalt tegeles, jääb noormees pikalt mõtlema. "Ausalt öeldes ma ise ka täpselt ei tea. Ma arvan, et nüüd suvekuudel hakkan ma täpsemalt aru saama, millega ma seal tegelesin- nüüd, kui hakkavad kostma Miljardid ja nende lood. Tagasi Berliinist tulles formuleerisime väikese nimemuutuse, varasem bändi nimi oli Marten Kuningas, nüüd on kasutusel Miljardid.

Kuningas räägib, et Saksamaale minek oli oluline, et teise perspektiivi alt elu vaadata. "Vahepeal on vaja minna kaugemale, et näha enda ette ja enda sisse. Võib-olla oligi vaja just arusaamisele jõuda, et bändile õige nimi leida," räägib laulja.

Kuningas ei ole päris kindel, kui kauaks nad koos bändiga Eestisse jäävad, sest noormees väldib elu ette planeerimist. "Ma ei tee mingeid plaane, üldiselt planeerin õudsalt vähe. Püüan elada ilma plaanideta- me oleme näinud, mis toimub siis, kui liiga palju planeerida."

Bändi uhiuuest singlist inspireerituna uurisime ka Marteni sidet seoses merega. "Side merega on väga soe ja lähedane. Eestlaste puhul mulle tundub, et ongi sellist kaks põhitegurit, mis on eriti hingelähedased- mets ja meri. Need inimesed jagunevad siis mere- ja metsainimesteks. Mina armastan neid mõlemaid."