Johanna Paungger, Thomas Poppe teos "Kuu võim. Elu kooskõlas looduse ja kuu rütmidega"Foto: Silja Paavle
Raamat
2. juuni 2015, 16:33

Käsiraamat eluks käsikäes kuu rütmidega

Kuu on nõidadel olnud läbi aegade olulisim taevakeha. Kuid mitte ainult – ka vanad eestlased kinnitasid, kuu mõjutab ilma ja inimesi.

Nii on leiab ka folkloristide kogutud pärimusest kinnitusi selle kohta, et nii, nagu kuu muutub kasvades ja kahanedes, mõjutab see kahtemoodi ka kõiki maapealseid töid ja asju. Ning seepärast teeb iga inimene teeb targasti, kui ta oma tööde juures kuud tähele paneb ning oma toimetused selle järgi seab ja ette võtab.

Seepärast on vägagi tervitatav, et kirjastus Varrak on kõigile huvilistele välja andnud Johanna Paunggeri ja Thomas Poppe kirja pandud teose "Kuu võim. Elu kooskõlas looduse ja kuu rütmidega". Paljude teiste levinud kuukalendrite kõrval on see üsna usaldusväärne, sest autorid on aastate jooksul müünud ühtekokku üle 14 miljoni kuukalendri ja raamatu ning nende raamatuid on tõlgitud 22 keelde.

Igal juhul on uus kuukalender võti õige ajahetke tabamiseks – selles on põhjalikud andmed kuu faaside ja kuu asukoha kohta astroloogilistes tähtkujudes ning seletus, kuidas kuukalender enda kasuks tööle panna.

Seejärel leiab raamatust palju erinevaid teemasid, paljude teiste seas näiteks kaalu langetamise, operatsioonide ajastamise, aiapidamise, halbadest harjumustest vabanemise, tervislike eluviiside, puude langetamise ja ka jõulukuuse tuppatoomise kohta. Igal juhul leiab igaüks raamatust endale mõne meelepärase tegevuse, mille sooritamiseks soodsaima aja leiab raamatu lõpus asuvast kuukalendrist. Kõikide raamatus kirjeldatud tegevuste kohta on ära toodud ideaalne, ebasoodne ja väga halb aeg.

Et kuuga kooskõlas on inimesed püüdnud elada juba aastatuhandeid, leiab sellest raamatust teadmisi, mis võivad aidata nii kodus, aias, tööl kui reisil, nii suurtes kui väikestes asjades.

Ning kui esialgu teeb see teema skeptiliseks, siis võib ju alustada ka vaid ühe tegevuse puhul kuureeglite katsetamisest. Küll aja jooksul kujunevad arusaamised endale sobivatest ja mittesobivatest asjadest ise välja.