Video: Nataly Koppel, Mari Luud
Videod
1. juuni 2015, 12:32

ÕHTULEHE VIDEO | Jüri Pootsmanni ema: ütlesin pojale enne finaali - sära ja laula nii, et see läheks kõigile hinge! (60)

"Ma saatsin Jürile enne finaali sõnumeid. Palusin tal olla rahulik ja ütlesin - sära ja laula nii, et see läheks kõigile hinge. Saalis olles oli väga hea tunne, ma arvasin algusest peale, et Jüri võidab!" uskus Jüri Pootsmanni ema Marit Rahkemaa poja võitu.

"Ta ei öelnud meile, et läheb saatesse. Saime seda teada juhuslikult. Ta ei julgenud meile rääkida, sest kartis, et kui ta läbi ei saa, siis on tal väga piinlik," meenutab ema. "Saime tema osalemisest teada tuttavatelt, juuksurist. Rapla on väike koht. Minul hakkas süda kohe valutama ja ma hakkasin kohe muretsema: kuidas ta hakkama saab, kas tal on kõht täis, kas tervis on korras – emamured ühesõnaga," naerab nüüd Marit tagantjärele.

Jüri ema sõnul oli tal poega televisioonis nähes väga hea tunne ja ta uskus tema võitu algusest peale. Kusjuures Jüri ei olnud oma ema eest varem laulnud. "Duši all ta laulis, kuid mitte otseselt mulle," muheleb ema. "Ta laulis, tal oli hääl olemas, võib olla ei olnud sellist kohta, kus laulda ehkki 5. klassist peale käis ta poistekooris," selgitab ema. "Ta on meil peres ainuke, kes laulab."