Popikuninga tellitud raudteejaam koos õitsvatest lilledest hiigelkellaga on täies ilus alles.Foto: Reuters / Scanpix
Inimesed
30. mai 2015, 07:00

Neverlandi rantšo pandi 100 miljoni dollariga müüki

Michael Jacksoni fännidel on võimalik omandada tema kunagine kodurantšo Neverland Californias Santa ­Barbara maakonnas Los ­Olivoses. Praegu Sycamore Valley Ranchi nime kandev 1214hektariline maavaldus on 100 miljoni dollari eest müügis.

Popikuningas ostis Neverlandi, millele ta pani nime igavesti poisiks jäänud Peeter Paani loo fantaasiasaare Eikunagimaa järgi, 1987. aastal 19,5 miljoni dollari eest. Ta elas seal üle 15 aasta.

Neverland oli oma nime vääriliselt tuntud paigana, kus Michael sai oma lapsemeelsust välja elada. Lõbustuspargi, loomaaia ja 50kohalise kinoga Neverlandi olid alati oodatud ka lapsed, kellest nii mõnigi jagas superstaariga sängi. Pole siis ime, et Jacksonit hakati süüdistama pedofiilias.

Mitme väidetava ohvri pere sai kohtuasjast loobumiseks laulja käest kopsakat vaikimisraha, ent ka kohtusse jõudnud juhtum seoses vähihaige poisi väidetava seksuaalse kuritarvitamisega lõppes 2005. aastal Jacksoni õigeksmõistmisega. Neli aastat hiljem suri superstaar 50 aasta vanuses ravimite üledoosi.

Wall Street Journali teatel asub rantšo territooriumil 22 hoonet, nende seas kuue magamistoaga häärber ning kaks külalistele mõeldud maja. Peale ühe üksildase laama pole Jacksoni rajatud loomaaia asukaid Neverlandis juba ammu. Kuid popikuninga tellitud raudteejaam koos õitsvatest lilledest hiigelkellaga on täies ilus alles.