SÜDAMEGA KERSTI HEINLOOLT: Veidi pitsi, sametit, pärleid, head silma ja pisut kannatust ning glamuurne süda, mida endale nööbi külge riputada või millega pildiraami ehtida, ongi valmis. Veelgi uhkem on soetada aga Heinloo meisterdatud aristokraatlik sametpross ja sobitada see oma peokleidile.Foto: Aldo Luud
Inimesed
30. mai 2015, 07:00

Uue Teatri laat ahvatles Kersti Heinloo ehete ja Janek Joosti koduleivaga (1)

See, kes teadis, oli kohal nagu viis kopikat. Laupäeval tund aega enne seda, kui Tartu raekoja kell kõmistas 12 pauku. Kohtumispaigaks Tartu Uue Teatri siseõu. Võõramale rahvale teadmiseks oli tagasihoidlikule puidust tahvlile kriidiga kirjutatud, mida head teatri kevadlaadalt saab. Õhk oli tüüne kostüümide, värskete krõbevahvlite ja grimmi lõhnast.

Oli, mida uudistada, maitsta ja käega katsuda. Nii mõnigi jäi ammulisui vaatama Kersti Heinlood, kes kauples peaehete, prosside ja kinkepakenditega. Prosse meisterdab näitlejanna oma sõpruskonnale ja tellimise peale.

Näitleja Janek Joost oli aga väljas omaküpsetatud leibadega ja pakkus neid lahkelt kõigile möödujaile proovida. Basiilikuga leib oli klass omaette. Joosti leib küpseb keraamilistes vormides, mis ta on ise teinud. Kord nädalas on leivategu ja seda teavad sõbradki. "Õnne 13" Saara ehk Maarja Mitt ladus letile pirakaid koduseid trühvleid.

Laadakülalistel avanes võimalus näha poole sammu kauguselt teistki "Õnne 13" tegelast, Jane osatäitjat Maarja Jakobsoni, kes müütas koos teiste taaskasutusbutiigi Berliin eestvedajate Piret Simsoni ja Katrin Pärnaga kauneid teise ringi rõivaid. Ladudest oli aga välja toodud teatrikostüüme, mille ümber laadakülalised usinalt sagisid.

Teatrifriigid said rikkamaks teatrifotode ja müüki pandud rekvisiitide võrra. Soovijad said stiilinurgas lasta teatri grimmikunstnikel teha dramaatilist meiki, ilma et oleks sundi lavale astuda.

Kuuldavasti on teatri kevadpäevad saamas iga-aastaseks traditsiooniks.