TOTAALNE MUUTUMINE: Polina Gagarina oli enne kaalukaotust hoopis vormikas brünett. Pärast lapse sündi 2007. aastal otsustas ta liigsetest kilodest vabaneda ja imagot muuta ning temast sai piitspeenike blondiin.Foto: Reuters / SIPA / Scanpix
Inimesed
29. mai 2015, 06:19

 

VENE EUROLAULIK JÄRSUST KAALULANGUSEST: algul piinas pidevalt nälg (17)

Eurovisioni lauluvõistlusel Venemaad esindanud piitspeenike lauljatar Polina Gagarina (28) pole alati modellikaalus püsinud. Pärast poja sündi kaalus ta ligi 90 kilo, kuid kuulutas liigsetele kilodele sõja ning sai poole aastaga lahti 30 kilost ja vabanes pärast järsult veel kümnest ülekilost.

Polina, kes võitis Viinis Eurovisioni lauluvõistlusel teise koha looga "A Million Voices", rääkis Vene teletähele Andrei Malahhovile antud intervjuus oma imelisest kaalukaotusest. "Sa ju tead, et mul tuli 40 kilo maha võtta. Nüüd enam ei ühtegi liigset voldikest," on ta oma saleda kehaga ülirahul ega hoia saladuses, kuidas tal õnnestus enda välimust täielikult muuta.

"Esiteks hakkasin ma pidama väga ranget dieeti. Üks päev sõin ainult riisi, teine päev kana, kolmas päev ainult juurvilju või kerget juurviljasuppi. Ja seda kõike rangelt enne kella kuut õhtul!" võttis Polina endale püstitatud eesmärki ülitõsiselt.

"Algul oli raske, nälg piinas pidevalt, kuid hiljem harjusin ära. Mulle hakkas toitumise jälgimine ja sobilike toidu­ainete valimine isegi meeldima," võib tervislik eluviis laulja sõnul ka lõbus olla.

"Kuid mis peamine, mind ootas ees suur koormus Moskva kunstiteatris, kus ma õppisin. Iga päev kolm tundi lavaliikumist, vehklemistund, siis draamatants Alla Sigalova (tuntud Vene koreograafi ja tantsija – toim) klassis, pärast seda roomasime jõuetult stuudiost välja," meenutab Polina, et sattus suure vaimse ja füüsilise pinge alla.

Kaal langes 47 kiloni

Suurel pingutusel ja vähesel toidul olid oma tagajärjed: "Koormuse tõttu kadus mul rinnapiim. Ma toitsin Andreid rinnaga kõigest ühe kuu, pärast seda sai ta kunstpiima. "

Polina tunnistab, et oli oma kaalukaotusest rabatud: "Kaotasin poole aastaga 30 kilogrammi ja pärast järsult veel kümme. Ma kuivasin sõna otseses mõttes kokku! Kuna kaalukaotus langes kokku ajaga, kui ma värvisin juuksed blondiks, siis oli tunne, et juuksevärv imendus minu kehasse ja lahustas liigsed kilod. Minu kaal langes 47 kiloni ja pole rohkem tõusnud. Organismis toimus mingi ümbersünd."

Laulja ei pea enam dieeti, vaid püüab enda sõnul lihtsalt tervislikult toituda. Ta on oma menüüst välja jätnud kõik jahutooted, magusa ja rasvase toidu ning vahepeal unustab üldse söögikorrad vahele. Otse loomulikult teeb ta vormis püsimiseks ka palju trenni – käib jooksmas, ujumas ja vihtleb saunas. Ka Viinis Eurovisionil olles ei jätnud ta trenne vahele ja käis koos abikaasaga parkides jooksmas.

Polina ranged dieedireeglid 

  • Toiduportsud peavad olema väikesed ja kergesti seeditavad.
  • Eelistage puuvilju (eriti õunu), värskeid juurvilju ja mereande. Rasvased ja kaloririkkad toidud jätke menüüst välja. Suures koguses hooajaliste juurviljade söömine parandab seedimist ja teiste organite tööd. Regulaarne õunte söömine puhastab seedetrakti, maksa ja veresooni, andes näonahale värske ja särava jume.
  • Ütelge ei kondiitritoodetele, alkoholile ja tärklist sisaldavatele toitudele. Kui te ei suuda kartulist üldse loobuda, siis asendage kartulipüree paari mundris küpsetatud kartuli vastu nädalas.
  • Kasulike süsivesikute saamiseks sööge saia ja magusate saiakeste asemel jäme jahvatatud leiba.
  • Menüüs peavad kindlasti olema supid, kuid need ei tohi olla valmistatud rasvasest puljongist ja peavad sisaldama väherasvast liha.
  • Igasugune söömine õhtustel tundidel on keelatud! Õhtusöök olgu mitte hiljem kui kaks tundi enne magama­minekut.
  • Hommikusöök võib sisaldada süsi­vesikuid, nii et sööge julgelt kaera- või hirsiputru. Pudru sisse võib panna värskeid marju, jahvatatud mandlit või muid pähkleid. Lisandina võib kasutada mett.
  • Lõunasöögiks valige suppe ja mitte­rasvaseid puljongeid, keeduliha või kala ning juurviljasalatit.
  • Õhtuooteks võib süüa mõne puuvilja, rasvavaba kohupiima, Kreeka pähkleid, sarapuupähkleid või mandleid.
  • Õhtusöök olgu maksimaalselt kerge, sobivad igasugused mereannid, aurutatud juurviljad ja keefir.
  • Päevas jooge väikeste joogikordadega 1,5 liitrit vett.