Heti TulveFoto: facebook.com/heti.tulve
Inimesed
29. mai 2015, 07:00

Heti Tulve: "Praegu ma palju väljas ei käi. Kleidid on jäänud kappi seisma." (13)

"Ma ei käi viimasel ajal kuigi palju seltskonnaüritustel, olen kodune ja tegelen lastega. Sellise elustiili juures on tähtis, et riided oleksid mugavad, seetõttu kannangi teksapükse, T-särke ja kampsuneid," eelistab endine elustiiliagentuuri Deluxe omanik Heti Tulve (33) praegu mugavust säravale väljanägemisele. 

Heti väisas viimati endise missi Diana Arno esimese riidepoe avamist vanalinnas, kuid tunnistab, et tuli uudishimust, mitte oma garderoobi täiendama. "Diana ei loo tarbekaupa, tema looming on suhteliselt spetsiifiline, nišikaup. Kui ma sain teada, et ta avab oma poe, siis mõtlesin, et oleks põnev vaatama tulla ja uurida, ega ta ei ole oma moejoont muutnud ja massidesse läinud," selgitab Heti.

"Mul endal ei ole Diana loomingut, kuna see ei ole päris minu stiil. Minu jaoks on ta natuke liiga klassikaline, preililik ja ametlik ning nõuab heas mõttes teatud poosi – mina olen veidi boheemlaslikum," räägib Heti, kes saabus pidulikule poe avamisele üleni mustas: T-särk, nahkseelik, nahktagi, paksud sukad ja platvormiga ketsid, aksessuaarina päikeseprillid ja väike neetidega kaunistatud kott.  

Heti usub, et ka Diana loomingu põhiliselt külmad värvid pole päris temale. "Ta on oma toonidelt põhjamaiselt karge, minu temperamendile see hästi ei istu. Kui mul tuleks valida tema ja kellegi teise tööde vahel, siis minu valik langeks ilmselt millelegi muule. Samas on Diana looming väga huvitav – see on ilus, põnev, kvaliteetne ja huvitavate lõigetega," leiab ta. "Diana on ise ka oma stiililt ja väljanägemiselt hoopis teistsugune kui mina – ta on väga graatsiline!" 

Elab vaba ajagraafiku järgi 

"Mina armastan mugavust, peaasi et kuskilt ei kraabi ega pigista," naerab Heti. "Kuid pidulikeks hetkedeks panen selga ikkagi kleidi. Mulle meeldib Embassy of Fashion, ka Kristiina Viirpalu ja Tiina Talumehe looming. Need on sellised moedisainerid, kelle käest ma olen midagi ostnud väga erilisteks sündmusteks," selgitab Heti, kes säras tänavu Oscari galaga seotud uhkel üritusel Viirpalu loodud luksusliku kleidiga.

"Iga kord, kui on pidulik üritus, siis mul on tunne, et mul ei ole ühtegi kleiti ja ma muretsen uue," kimbutavad ka Hetit tavalised naistemured – kapp on riietest pungil, kuid selga panna pole midagi.

"Kuna viimasel ajal ei käi ma peaaegu üldse väljas ja pole suur sotsialiseeruja, siis kleidid on jäänud kappi seisma," räägib Heti. "Olen praegu kodune, toimetan lastega ja elan vaba ajagraafiku järgi. Minu jaoks on praegu parimad mugava lõikega teksad ja hea kampsun. Mul ongi riidekapis kõige rohkem vaba aja rõivaid. Teksapüksid ja T-särk on põhilised asjad, mida ma kannan, mingi mugav tagi peal."

Tal ei ole kindlaid brände, millele on aastaid truuks jäänud. "Tänapäeval on kõik nii massidesse läinud, igasugused T-särgid ja teksabrändid, neid on nüüd nii palju! Mina leian kord aastas endale uue lemmiku, millel on teistsugune tegumood ja kangas. Keha muutub, mood muutub, lõiked muutuvad, värvid muutuvad, nii et pole mõtet ühte ja sama firmat pidevalt kanda." 

Veebist asju ei osta 

Samas ta ei ole läinud kaasa populaarsust koguva veebišoppamisega. "Internetist ma ei osta, liiga laisk olen, ma ei viitsi pärast tagasi saatma hakata. Ma pean riideid ikkagi nägema, neid proovima ja materjali katsuma. Mul ei ole nii klassikalised mõõdud, et ma saaksin internetist midagi pimesi valida," selgitab õbluke Heti.

"Vahel ostan midagi välismaalt, kuid suurema osa asju siiski Tallinnast. Ma ei käi välismaal selleks, et oma aega poodides raisata – Eestis on ju täpselt needsamad brändid olemas. Samas on muidugi mu garderoobis ka välismaalt saadud kaupa, sest teisest küljest pole vahel ka Tallinnas aega oma igapäevarutiinist välja šoppama minna. Kõik oleneb olukorrast."

Heti täiendab oma garderoobi siis, kui tal laste kasvatamise kõrvalt aega jääb. "Kuid see, et Eestis ei ole midagi saada, on täiesti jama jutt!"

Heti Tulve, kes pidas elustiiliagentuuri Deluxe koos Maret Soomiga, sünnitas suurärimees Indrek Rahumaale 2011. aasta aprillis poja, kellele pandi nimeks Samuel Philip Indrek Rahumaa. Ka Maret Soom sai tänavu emaks. 

Pulmaplaane ei pea 

Missugune on Heti kõige uhkem tualett, kui suurt summat ta on nõus kleidi eest välja käima? "Kui on ikka väga vaja ja on uhke kleit, siis leiab ka raha. Ma usun, et iga naise garderoobi kõige erilisem kleit on pulmakleit," naerab Heti.

"Võib-olla täieneb tulevikus ka minu kapp pulmakleidi võrra," muigab ta ning kinnitab, et kindlaid pulmaplaane tal siiski pole. "Mul läheb eraelus kõik hästi. Olen kodune, kasvatan lapsi – oma poega, kes on neljane, ja kasupoega. Keskendun perele, tööl ei käi ja mulle sobib praegu just selline elulahendus," ei kibele endine ettevõtja tööle.