Rootsi prints Carl Philip ja tema kihlatu Sofia Hellqvist Stockholmis kuningakoja kirikus 19. mail 2015, mil nad kui pruutpaar kirikus maha kuulutati.Foto: TT News Agency / Scanpix
Inimesed
28. mai 2015, 20:01

Rootsi printsi pulmad ukse ees! Kus korraldatakse prooviõhtusöök? (3)

Rootsi printsi pulmad on ukse ees – Carl Philip ja Sofia Hellqvist pannakse paari 13. juunil Stockholmi kuningalossi kirikus.

Pulmakarussell keerleb juba hoogsalt ning see, kuidas pulmad korraldatakse, hakkab tasapisi avalikkuse ette tilkuma, vahendab Iltalehti. Rootsi meedia on välja urgitsenud, et pulmapäeva eelõhtul korraldatakse traditsiooniline prooviõhtusöök. Kuningakoda on hoidnud seda nii salajasena, et isegi külalised ei teadvat, kuhu nad täpselt lähevad.

Svensk Damtidning kirjutas, et külalised on kutsutud teatavaks kellaajaks sadamasse, kust nad toimetatakse salapaika. Leht spekuleeris, et eelpidu peetakse Ulriksdali lossis, mis jääb sadamast pooletunnise teekonna taha. Selle aja jooksul joovad külalised pruutpaari terviseks šampanjat ja naudivad varasuvist ilma. Dresscode on meeste jaoks smoking ja daamidele õhtukleit.

Aga ka kroonprintsess Victoria tegi enne abiellumist 2010. aasta suvel läbi samasuguse prooviõhtusöögi. Victoria ja prints Daniel kutsusid külalised laevale, mis seilas Stockholmi lähistel. Printsess Madeleine ja Chris O'Neill pidasid aga oma pulmaeelse õhtusöömaaja Stockholmi kesklinnas asuvas Grand Hotelis.