Foto: SXC
Tele
28. mai 2015, 15:06

KANAL 2: me ei lahku 1. juulil vabalevist! (22)

Kuigi möödunud nädala lõpul teatati, et Kanal 2 kavatseb TV3 kombel lahkuda vabalevist 1. juulil, teatab telekanal nüüd, et üleminek toimub praegu teadmata ajal.

Kanal 2 juht Urmas Oru palub vabandust segaduse tekkimise pärast ja kinnitab, et kõik vaatajad saavad pärast 1. juulit oma lemmiksaateid vabalevi vahendusel edasi jälgida.

"Tegelikult puudusid minu jutus viited kuupäevale ja selle eesmärk oli pigem selgitada telemaastikul toimuvaid protsesse. Jään oma sõnade juurde: pikaajaliselt vabalevis jätkamine on erakanalile muutunud mõttetuks. Kui võrrelda tele- ja internetimeediat, siis seadused annavad täna viimasele selged eelised. Võrreldes kohalikke telekanaleid välismaistega, siis soositakse välismaiseid kanaleid," ütles Oru. "Kahjuks läks aga see sisuline sõnum meediasse jõudes kaduma ja esile tõusis hoopis kuupäev, millest polnudki juttu" märkis Oru.

"Ma ei saa öelda, kas meie lahkumine vabalevist toimub aasta, kahe või viie pärast. Aga kinnitan, et 1. juulil 2015 seda ei juhtu. Eesti vaadatuima telekanalina püüame oma austajaid rõõmustada nii kaua kui vähegi võimalik. Palun veel kord segaduse pärast vabandust," ütles Oru.

Levira juhatuse liige Aare Siimon rääkis eelmisel nädalal, et nende poolt on tehtud kõik, mida saab, et veenda Kanal 2 jääma. "Aga ilmselt polnud see piisav. Oleme alati valmis nendega koostööd jätkama," ütles Siimon.

Vabalevi vaatajate osakaal suurenes möödunud aastal 9 protsenti ning vabalevi vaatas Emori andmetel 15 protsenti peredest - kokku 86 000 peret. Lisaks veel 19 000 peret, kes kasutavad TasutaTVd pere teise teleri vaatamiseks. TasutaTV kanalite vähenemine piirab televaataja valikuvõimalusi ning satelliit- või kaabel-TV teenuste tarbimisega kaasnevad televaatajale lisakulud.