Võrdluspaar: vasakul keskmises sünnikaalus beebi ja paremal 6,04-kilone Jake.Foto: Ekraanitõmmis / YouTube
Müstika
28. mai 2015, 16:34

Austraalias tuli ilmale 6,04-kilone poiss (8)

Austraalias tuli üleeile ilmale vägilasbeebi, tema sünnikaal oli 6,04 kilo. 

Queenslandis Ipswichi haiglas sündinud poisile pandi nimeks Jake Cooper, kirjutab qt.com.au. "Oli suur kergendus, suur rõõm, kui ma ta lõpuks välja sain," rääkis ema Nicole McGuire, kellele tehti keisrilõige. Nicole tunnistas, et oli valmis, et laps on suur, aga et nii suur, seda ta poleks arvanud. Jake on peres neljas laps.

Austraalia sünnikaalurekordiks on 7,3 kilo 1963. aastast, mil ilmale tuli Stephen Lyttle.

Guinnessi rekordite raamat väidab, et maailma suurim beebi sündis 1879. aastal ning see titt kaalus 11 kilogrammi.

Eesti vastsündinutest on suurim rohkem kui 6,5 kilo kaalunud poiss, kes tuli ilmale Viljandi maakonnahaiglas 2001. aasta 23. detsembril. Ema sünnitas lapse loomulikul teel, kirjutas tollal Sakala. Juta Teller Tervise Arengu Instituudist kinnitas, et alates 1992. aastast töötava Eesti Meditsiinilise Sünniregistri andmetel on 2001. aastal kirja pandud sünnikaal 6540 grammi jäänud siiani suurimaks.

"Pelgulinna sünnitusmajas ilmale tulnud beebidest on senini raskeim olnud 5500-grammine laps," ütles Lääne-Tallinna Keskhaigla kommunikatsioonispetsialist Liisa Suba ja lisas, et see juhtus millalgi selle sajandi algusaastatel. "Nii et meie majas ei ole õnneks või kahjuks raskeima beebi rekordit vahepeal ületatud," lisas ta.