Peeter Raudsepp, Andres Laasik, Margus Kasterpalu, Mihkel Ernits, Madis Kolk.Foto: Sven Tupits
Film
28. mai 2015, 12:46

FOTOD | Draama festivalil hakatakse valima Eesti teatri publikulemmikut

27. mail tehti Eesti Draamateatris toimunud pressiüritusel teatavaks teatrifestivali Draama programmid ja lavastused.

Tänavu on festivalil viis programmi: kuraatoriprogramm "Piiri peal", Balti teatri foorumi programm, aastaauhindade programm, Vaba Lava Showcase ja Uue Tantsu Showcase.

Kuraatoriprogrammi "Piiri peal" on kokku pannud kuraator Peeter Raudsepp koostöös Eestis etenduskunste õpetavate ülikoolide tudengitega. Programmi kuuluvad lavastused "Mu naine vihastas" (NO99), "Budapest" (Von Krahli Teater), "Ekke Moor" (Kuressaare Linnateater, VAT Teater), "Romeo ja Julia" (Eesti Draamateater), "ja Sõna sai lihaks" (lavastaja Anu Lamp) ja "Pelléas-Mélisande / Telefon" (lavastaja Auri Jürna), lisaks kuulub programmi teatritudengite enda mitmekülgset loomingut, sealhulgas paroodiaid, omanäolisi linnaekskursioone Tartus, kogemusteatrit ja palju muud.

Draama pressiüritusel allkirjastati ka SA Eesti Teatri Festivali ja Pernod Ricard Estonia poolt Eesti teatri publikuauhinna statuut. Auhinna eesmärk on anda publikule võimalus valida Draama programmidest oma lemmik ning tunnustada ühte lavastust ning teatritruppi läbi selle.

Auhinnale kandideerivad kõik Draama programmis olevad lavastused. Publikuhääletus koduleheküljel draama.ee avatakse 1. augustil ning veebihääletus kestab kuni festivali alguseni. Festivali ajal saab lemmikuid valida peale igat etendust täites vastava sedeli etenduspaigas.

Draama 2015 toimub 7.-13. septembrini Tartus ja Tallinnas.