"RINGVAATE" SUVISED VEDAJAD: Jüri Muttika, Hannes Hermaküla ja Kajar Kase.Foto: Ülo Josing / ERR
Tele
28. mai 2015, 07:00

ETV "Ringvaade" saab suveks uued juhid (2)

 Eesti Rahvusringhäälingu meedia­suhete juhi Anneli Tõevere-Kauri sõnul on ka tänavu tulekul suvine "Ringvaade", mida veavad vaheldumisi kolm saatejuhti. 

"Terevisioon" on ETV eetris kuni jaanipäevani. "Ringvaate" meeskond naaseb suve-eetrisse juuli teises pooles. Saateid juhivad Jüri Muttika ja Hannes Hermaküla ning kolmandana asub seltskonda "Ringvaate" vastutav toimetaja Kajar Kase.

Et ETV saab südasuvel 60aastaseks, jõuab vaatajani paari aastakümne taguse menusarja "Tuleb tuttav ette" valik koos nostalgiliste lisapaladega. Mööda Eestit reisiv laulusaade Gerli Padari ja Jüri Aarma juhtimisel on vaatajate ees alates juulist ja uues vormis, kus peale kooslaulmise tuleb osalejatel mängu panna ka mälu ja nutikus. Just neile omadustele rõhub ka "Eesti mäng" oma võistlejatega, märgib Tõevere-Kaur.

ETV2 vaatajad saavad osa vestlustest kirjandusfestivalide "Head read" ja Prima Vista" esinejatega, läbi suve näeb head filmivalikut, muusikasaadet "Eesti TOP 7" ja lastesaateid.

Eraldi toob Tõevere-Kaur välja Inglise draamasarja "India tohter", mis viib vaataja 1960ndatesse aastatesse, kui Suurbritanniasse saabub doktor Indiast. 2. juunil on ETV eetris "OP! Kunst" pikem erisaade, millega tähistakse Eesti kümnendat osalemist Veneetsia nüüdisaegse kunsti biennaalil. Vaadatakse tagasi olnud näitustele ja jälgitakse kunstnik Jaanus Samma teekonda Veneetsiasse.

Meeste tantsupeo "Kolm" ülekanne Rakvere staadionilt on ETV kavas 7. juunil. Võidupüha paraad toimub tänavu Kärdlas, kust ETV teeb traditsioonilise otseülekande. Kontsert "Laulud sõdurile" on kavas päev varem samuti Kärdlast. Carolin Illenzeeri Fondi vahendusel saavad nii muusikud kui ka publik ja televaatajad toetada lahingus langenud või teenistuses raskelt viga saanud kaitseväelaste lapsi.

Suur muusikapäev on ETV eetris ka 24. juunil, kui näidatakse 20. juunil Tartus toimuva rahvusvahelise poistekooride festivali lõppkontserti, kus osaleb ligi 3000 lauljat.

26. juunil tähistab ETV mitme saatega laulja ja muusiku Jaak Joala 65. sünniaastapäeva. Vahur Kersnal on selleks päevaks valmimas mahukas ja hulgaliselt uut materjali sisaldav saade "Jaak Joala tähtkuju".

Alates juulist toob ETV argipäeviti taas ekraanile menusarja "Downton Abbey" esimesed neli hooaega, et sügisel jätkata juba päris uute osadega.

Tõevere-Kauri sõnul on ETV ja ETV2 kanalitel ka ohtralt sporti. Kokku on ligikaudu 200 tundi spordiülekandeid ja -saateid.