Kanal 2 panustab kodumaistele sarjadele.Foto: Arno Saar
Tele
28. mai 2015, 07:00

Kanal 2 panustab kodumaistele sarjadele (4)

Kanal 2 turundusjuhi Merit Pettai sõnul muundub 1. juunil "Reporter" "Suvereporteriks" ning kolib siseruumidest Tallinna kesklinna rõdustuudiosse. Kanali teiseks märksõnaks on see, et sel suvel on Kanal 2 eetris eriti palju uusi kodumaiseid sarisaateid.

Alates 1. juunist on eetris uus iganädalane dokumentaalsaatesari "Kogujad", mis teeb ülevaate Eesti kõige põnevamatest kollektsioonidest. Ekraanile jõuavad mürkmaod, tapjakoerad, hullumeelne maasikate kogu, miniatuursed luksusautod, veidrad nukud, kiiksuga mööbel, sõjatehnika jpm.

11. juunist on aga eetris uus dokumentaalsaatesari "Eesti loomahullud". Nende kodudes pesitsevad erilised loomad: maod, sead, ahvid, pesukarud, skungid, raagritsikad, jne. Spetsialistide abiga püütakse jõuda selgusele, miks võib kedagi üldse loomahullus tabada ja millal saab loomade kollektsioneerimisest sõltuvus. Mis tunne on inimesel, kes elab päevast päeva kõrvuti kümnete mürkmadudega? Missugune jõud sunnib inimest koguma vihmausse?

19. juunist jõuab vaatajani aga Kanal 2 eksperimendisaade "Detektiivimängud", mille osalisteks on tuntud Eesti inimesed. "Igas saates osaleb kaks tuntud inimest – üks mängib detektiivi, teine on põgenik. Detektiiv peab tuvastama talle tundmatu põgeniku. Saatejuht on muusik Lauri Liiv," märgib Pettai.

Kanal 2 uues romantilises saatesarjas "Armastust otsides" tutvub vaataja Eesti meeste ja naistega, kes soovivad enda kõrvale leida kaaslast. Saatejuht on Aveli Jänes.

Alates 7. juunist on pühapäeviti eetris aga "Merevaade". Esimese saate kangelane on avamerepurjetaja Jaanus Tamme, kellega minnakse Itaaliasse.

Välismaistest hankesarjadest tõstab Pettai esile 1. juunil alustava "Annika Bengtzoni" kvaliteet-krimifilmide sarja, mille taga seisavad Rootsi krimifilmide "Lohetätoveeringuga tüdruk" ja "Wallander" tegijad.

Peale selle alustab juulis "India suved" – alles mõned kuud tagasi Suurbritannias esilinastunud majesteetlik kostüümidraama, mis jutustab 1930. aastate Briti impeeriumi kolooniast Indias, kus puhuvad revolutsioonieelsed tuuled. Pettai sõnul on see on kõige kallim teleseriaal Briti Channel 4 teleajaloos. Selle maksumuseks on hinnatud ligi 20 miljonit eurot.

Ekraanile jõuab ka Ukraina lavastuslik saatesari "Müstilised lood", mille teemadeks on needused, kummitused, nõiad, kõrgemalt poolt määratud ettekuulutused jne. Kõik need müstilised lood põhinevad tõestisündinud jutustustel.

Suvel tuuakse ekraanile tagasi ka kodumaiste sarjade "Viimane võmm" , "Naabriplika" ja "Pilvede all" kordusosad.