HINNATUD PRUUT: Kenyas elav advokaat Felix Kiprono rääkis sealsele meediale, et ta soovib USA presidendilt Barack Obamalt paluda tema vanema tütre, 16aastase Malia kätt.Foto: JONATHAN ERNST
Maailm
28. mai 2015, 07:00

Noor Kenya advokaat pakub Barack Obamale tütre eest 150 karilooma (15)

Kenyas elav noor advokaat Felix Kiprono rääkis ajalehele The Nairobian, et ta on USA presidendi vanemasse tütresse kõrvuni armunud ja soovib teda oma naiseks. Kiprono pakub Barack Obamale tütre eest 150 karilooma: 50 lehma, 70 lammast ja 30 kitse.

Felix Kiprono rääkis, et tema silm jäi Malia Obamale pidama juba 2008. aastal, kui tema isa Barack Obama (täisnimega Barack Hussein Obama) valiti Ameerika Ühendriikide presidendiks. Malia Obama oli siis vaid 10aastane.

Kenyas suhtutakse USA presidenti soojalt

Kenyas võeti Obama valimine 2008. aasta novembris maailma mõjukaima riigi presidendiks vastu ovatsioonide saatel. Kenya presidendi otsusega tähistati Obama võitu üleriigilise pidupäevaga.

Kenyas peetakse USA praegust presidenti veidike ka enda omaks, sest Obamat seovad selle Ida-Aafrika riigiga sugulussidemed. Tema isa oli Kenyast pärit Barack Hussein Obama seenior (1936–1982) ja ema Kansase osariigist Wichitast pärit Stanley Ann Dunham (1942–1995).

Ann Dunham tutvus Hawaiil Honolulu ülikoolis õppides Kenyast pärit Barack Hussein Obamaga. Noored abiellusid, kuigi selle vastu olid mõlema vanemad. Barackile oli see teine abielu. USA tulevane president Barack Hussein Obama juunior sündis 4. augustil 1961. Tema ema ja isa abielu lagunes kaks aastat pärast poja sündi.

Väikse Baracki isa jätkas õpinguid Harvardi ülikoolis ning asus hiljem tööle Kenya rahandusministeeriumis. 1982. aastal hukkus ta autoõnnetuses. Isa nägi praegune USA riigipea pärast vanemate lahkuminekut vaid üks kord, 10aastasena. Kenyas elab aga endiselt hulgaliselt Obama isapoolseid sugulasi.

Eeltoodut arvestades on loomulik, et USA presidendi ja tema perekonna tegemisi jälgitakse Kenyas kõrgendatud huviga ja esile võivad kerkida ka Felix Kiprono sugused tegelased, kes unistavad presidendi tütrega abiellumisest ning seda kohalikke kombeid järgides.

Ajaleht The Nairobian nimetas Felix Kipronot nooreks advokaadiks, kuid tema täpset vanust ei avaldanud. Kiprono rääkis, et ta ei ole pärast 2008. aastat suhelnud enam ühegi naisega ja on olnud truu väikesele Maliale, kes 4. juulil saab 17aastaseks.

Noormehe sõnul valmistab ta praegu ette kirja Obamale. USA president teeb juulis Kenyasse esimese riigivisiidi ja Kiprono loodab, et ta võtab ka tütre kaasa.

Šampanja asemel mursik

Kiprono ütles, et soovib Obamaga isiklikult kohtuda ja tema tütre kätt paluda. Armuvalus noormees on valmis USA presidendile tütre eest andma kohaliku kombe järgi 50 lehma, 70 lammast ja 30 kitse. Kiprono tunnistas, et tal endal napib raha, kuid tema perekond lubas pruuditasu kokkukogumisel aidata.

"Inimesed võivad mõelda, et ma soovin USA presidendi tütrega abielluda vaid tema perekonna raha pärast. See ei ole aga teps mitte nii. Minu armastus on ehtne," rõhutas Kiprono.

Ta ütles, et on juba mõelnud, kuidas pulmapidu korraldada. Šampanja asemel pakutaks pulmas kohalikku kolesterooli alandavat tervisejooki mursikut, mis koosneb lehmapiimast, uriinist ja verest.

Kooselu Malia Obamaga kujutab ta lihtsana. Muu hulgas kavatseb Kiprono õpetada USA presidendi tütrele lehmalüpsmist ja maisipudru keetmist.