Video: Mari Luud
Videod
27. mai 2015, 18:45

ÕHTULEHE VIDEO | Olümpiamängudelt tsirkusesse: kui lõpetad karjääri, on see hea viis oma oskusi edasi näidata

"Aerial Hoops'i numbris on kolm tüdrukut. Meie kostüümidel on ees justkui suur punane verelaik ja meik jätab mulje, nagu nutaksime verd. Idee on selles, et meil on südamed välja rebitud, aga võitleme ikka edasi," räägib üks Cirque du Soleil akrobaate, Lisa Skinner (34).

Lisa astub üles numbris, millel nimeks Aerial Hoops. Tema ja kaks tüdrukut teevad trikke hularõngastel, mis nööri otsas õhus ripuvad. Vahepeal hoiavad nad end rõnga küljes vaid jalalabade, teinekord kukla abil. "Sa lihtsalt pigistad kõik kokku. Mida rohkem pigistad, seda paremini seisad," naerab Lisa, et asi on väga lihtne. Selgeks sai naine asja nelja nädalaga. "Meil on kõigil siin mingi sporditaust, mina olen iluvõimleja. Numbri jooksul tuleb artistidel ka väga kiiresti pöörelda ja Lisa ütleb, et pea hakkab ikka iga kord pisut ringi käima, kuid tänaseks on ta õppinud kiirelt sellest taastuma. "See võtab ainult paar sekundit."

Lisa oli kunagi väga kõrgel tasemel iluvõimleja ja on võistelnud lausa kolmedel olümpiamängudel. Tsirkuses on ta olnud 8 aastat. "Cirque du Soleil'il on talendiotsijad, kes käivad rahvusvahelisi võistlusi vaatamas. Esimest korda kutsuti mind aastal 1998. Ma mõtlesin, et tsirkuses on karavanid ja elevandid," muigab Lisa, et esiti ei osanud ta suurt midagi kutsest arvata. "Paar aastat hiljem kutsusid nad mind uuesti ja selleks ajaks olin juba paari etendust ka näinud. Mõtlesin veel natuke aega, lõpetasin karjääri aastal 2004 ja pärast seda võtsin nende pakkumise vastu." Lisa ütleb, et tsirkuselaval on väga mõnus. "Sul ei ole mingit pinget. Sa küll esined rahvale, aga ei võistle omavahel."

Lisa on praegu 34aastane ja ütleb, et kavatseb tsirkuses kaasa lüüa nii kaua, kuni suudab. Kodus ootab teda ka kallim. "Ma olen kihlatud. Minu kihlatu on Las Vegases," räägib Lisa, kes kohtus oma kallimaga seitse aastat tagasi. Ikka tsirkuses. "Ta oli peavalgustuskunstnik."