Kristjan KannukeneFoto: Arno Saar
Tele
26. mai 2015, 07:00

Lisatud TV3 videod!

SUPERSTAARISAATEST LAHKUNUD KRISTJAN: olen vist ikka liiga teistsugune (51)

"Ma arvan, et mind hääletati välja, sest ma olen oma olemuselt ja välimuselt liiga teistsugune. Inimesed ei julgenud mind nii omaks võtta, sest ma ei jäta sellist tüüpilist popmuusiku muljet," räägib Kristjan Kannukene, kes pidi viimasena enne finaali superstaarisaatest lahkuma. 

Juba sel nädalal selgub saate võitja, Kristjan Kannukene teenis välja auväärse kolmanda koha.

Hoolimata sellest, et Kannukene superfinaalist välja jääb, ei ole ta väga kurb. "Enne esinemist olin väga närvis, kuid praegu ma tunnen end päris vabalt, isegi veidi lõbusalt," ütles ta ­Õhtulehele pärast saadet.

Varem välja langenud on rääkinud, et jäävad igatsema saates tekkinud sõpruskonda, iganädalast esinemissabinat ja professionaalse bändiga esinemist. ­Sama küsimus pani Kannukese pikalt mõtlema. "Ma arvan, et olen saanud kõik ja rohkemgi veel, kui ma soovisin," sõnas ta lõpuks.

Noormees leiab, et saade on andnud talle tohutult lavakogemust, esinemis- ja suhtlemisoskust, kuid tal on ka hea meel asuda taas oma tõelise kire – klassikalise muusika – juurde. Muu hulgas on tal juba plaanis väike suvine kontsert staarisaate kohtuniku Rein Rannapiga. Muide saatesse tuli Kannukene just selleks, et Rein Rannapile oma loomingut esitada ning kogu saate jooksul on Rannap teda eriliselt kiitnud ja toetanud.

Superstaarisaate võitjat ei oska ta ennustada. "Ma ise hääletaksin mõlema poolt," sõnab ta diplomaatiliselt. Oma suurimaks konkurendiks saates pidas ta aga Gertu Pabbot, kes ka sel pühapäeval superfinaalis laulab. "Tal on väga koolitatud hääl ja ta laulab ülimalt hästi," kiidab Kannukene. 

Allahindlust ei tee 

Igas finaalsaates on Kannukesele pöialt hoidnud ka pereliikmed ja sõpruskond. "Suurimad fännid peavad ikka pereliikmed olema," leiab Kristjani õde Mariliis Kannukene. Kui Kristjan talle helistas ja teatas, et on end saatesse kirja pannud, arvas Mariliis, et poiss mõtleb ETV saadet "Klassikatähed". "Selle peale oli ta tükk aega vait ja ütles siis vaikselt, et ei, tegelikult läksin ma superstaarisaatesse," meenutab õde.

Kristjani teine õde Helis aga räägib, et soovitas staarihakatisel juba mitu aastat tagasi end just superstaarisaatesse kirja panna. "Siis ta arvas veel, et on liiga noor, aga nüüd võttis selle otsuse koos sõpradega ikka vastu," ütleb ta.

Miks siis mitte "Klassikatähed"? "Selles osas ütles ta kohe, et seal ta peaks rohkem harjutama. Ta on enda suhtes väga kriitiline," ütleb Mariliis Kannukene. Ka Helis lisab kõrvalt, et Kristjan on igas ettevõtmises maksimalist ning endale allahindlust ei tee.

Õed meenutavad, et Kristjan on terve elu musikaalne laps olnud ning superstaarisaade on vaid loomulik jätk. "Meie isa mängis kõikidel pere koosviibimistel kitarri, saime kokku ja laulsime selle saatel. Ükskord, kui Kristjan oli umbes kolmeaastane, nõudis ta tungivalt isa kitarri endale, korrutades aina – Kristjani oma, Kristjani oma!" räägib Helis.

Mariliisi sõnul esines ka Kristjan perele juba noores eas. "Isegi kui tal oli paha tuju, tahtis ta esineda. Siis läks ta kardina taha ja laulis seal, aga igal juhul pidi ta esinema," meenutab Mariliis.

Sarnaselt Kristjaniga ei ole ka õed kurvad, et noormees superstaarisaate finaali ei jõudnud. "Arvasime muidugi, et tema teekond saates läheb loogilise lõpuni välja, aga tegelikult on meil ka hea meel, et ta saab oma kooliasjadega järje peale. Kuna ta on maksimalist, on tal kõik pooleliolevad asjad hinge peal ja kõige muu kõrvalt superstaarisaadet 100% korralikult teha on väga raske," ütleb Mariliis. 

Finaalis on Gertu ja Jüri

Jüri Pootsmann, kes siiani pole veel kordagi pidanud ohukolmnurgas seisma, on enda edasipääsemine üle üpris üllatunud. "Kohtunike kommentaarid olid üle ootuste head. Ma ei oleks nii positiivset tagasisidet oodanud," ütles Jüri pärast saadet. "See oli üks emotsionaalsemaid saateid ja ma ei karda välja öelda, et ma olin tõesti hästi närviline."

Ebakindla oleku taga võis peituda tõsiasi, et Jüril oli veel päev enne saadet ning saatepäeva hommikulgi hääl täiesti ära. "See tuleb ilmselt ülekoormusest ja pingest, väga raske on oma häält hoida. Mina võib-olla ei tunne oma piire ja laulsin end lihtsalt üle," ütleb ta. Gertu Pabbo, kes samuti sel pühapäeval Eesti superstaari tiitlile kandideerib, oli täiesti valmis juba möödunud pühapäeval saatest lahkuma. "Ma arvan, et me kõik mõtlesime, et võime välja kukkuda. Kolmas koht poleks üldse hull olnud," ütleb Gertu.