Foto: Kaader Youtube'i videost
Üritused
25. mai 2015, 07:00

VIPERUSED: punktilugeja Tanja pidi kleidi välja vahetama ja pikalt oma järge ootama (18)

Kui Eestit mullusel Eurovisioni lauluvõistlusel esindanud Tanja Mihhailova pidi 13. meie punkte teadustama, katkes ühendus Austria rahvusringhäälinguga ja tal tuli oma vooru oodata, kuni 40 riigi häälte ettelugemine hakkas lõpusirgele jõudma. 

See polnud aga ainus ootamatus, mis teda tabas. Nimelt tuli tal plaanitud kleidi asemele viimasel hetkel uus leida, sest reedeõhtusel punktide ettelugemise läbimängul selgus, et see ei paista taustalt piisavalt välja.

 

... veel mõned kaadritagused pildid 󾓯󾍇

Posted by Tanja on 24. mai 2015. a.

"Ma pidin olema rohelisel taustal, kuhu projitseeritakse Tallinna vaade, ja mul oli kleidis ka rohelist. Sarnased värvid ei tohi kõrvuti olla, aga keegi ei maininud mulle seda enne ja ma ei tulnud selle peale, nii et mul oli väikest sorti paanika," rääkis Tanja laupäeva õhtul vahetult enne finaalkontserdi algust. Selga tõmbas ta hoopis Anatoli Eini ja Svetlana Agurejeva brändi Cube beežikas-kuldse kleidi ja kaelas oli tal Boutique N5 sinine kaelaehe.

Tanja tunnistas, et on natuke närvis. "No ikka, see on nii uus asi. Sa kuuled kõrvas inimest, kes sinuga Austriast põhipuldist räägib. Ta valmistab sind ette lülituseks, ütleb, et neli maad veel ja siis on Eesti. Ja kui sa hakkad punkte andma, siis kuuled sa kõike, mis nad ütlevad, viivitusega, nii et oled nagu natuke nõrgamõistuslik seal ekraanil, lihtsalt ootad ja vaatad ühte kohta," muljetas Tanja kahe proovi põhjal. "Kaamera all on ekraan, kuhu tulevad inglise keeles 8, 10 ja 12 punkti saanud maade nimed natuke varem, kui on sinu kord rääkida."

Ta reetis, et juba harjutades oli tehnilisi apse, näiteks ilmusid teadustajatele ekraanile valed punktid.

Mis aga juhtus finaali ajal? "Tanjaga saadi korraks ühendust, vilksatus oli telepildis näha. Aga ju siis helis ei tulnud midagi läbi. Me isegi ei tea, miks nad ühenduse kohe katkestasid," ütleb produtsent Ruth Heinmaa. "Meile ei ole sealtpoolt mingit raportit esitatud ja me ei saanud sel hetkel midagi teha. Mingit paanikat meil sellega seoses ei tekkinud. On teada, et nende riikide juurde, kellega ühendus katkeb, tullakse lõpus tagasi. Šõu venis niikuinii üle aja, nad ei hakka üldse uuesti üritama, vaid võtavad kohe järgmise maa," seletab Heinmaa.

"Tanjal oli kogu aeg kuular kõrvas. Ta oli kuni hääletuse lõpuni valvel, et äkki nad ikka võtavad ta vahele, aga võis arvata, et nad seda ei tee."