Foto: YouTube
Üritused
23. mai 2015, 19:54

Viljandi noored viisid Eurovisioni stratosfääri (6)

23.05.2015 kell 11.45 tõusis Eestist, Viljandi lähistelt ilmavaatlusõhupall StratosChem, mille eesmärk oli jõuda 30000 meetri kõrgusele ning sooritada seal endaga kaasas olev maailma esimene stratosfääris sooritatav teadusteatri etendus, ehk katse „Elevandi Hambapasta".

Veidi rohkem kui üks tund hiljem leiti StratosChemi konteiner 106 kilomeetri kaugusel stardipaigast ning korraldajate saadud videomaterjal näitas, et kahjuks maailmarekordit ei saavutatud ning tehnilistel põhjustel katset kõrgustes ei toimunud. Tegemist oli liiga varajase õhupalli purunemisega, ilmselt tootmisvea tõttu.

Lisaks saatsid noored konteineriga kaasa Eurovisiooni sümboolika ning Eesti lipu, et avaldada toetust 23.05.2015 õhtul toimuval Eurovisiooni finaalgaalal osalevatele Eesti esindajatele – Stig Rästale ning Elina Bornile, kes esitavad laulu „Goodbye To Yesterday". Samuti soovib meeskond õnne 60ndat sünnipäeva tähistavale Eurovisiooni lauluvõistlusele.

Seega saab öelda, et eestlaste lool on olemas toetus ka kõrgustes, vähemalt 27175 meetri kõrgusel. Kiirvideot lennust ning Eurovisiooni sümboolika reisist näeb siin – http://youtu.be/60RhCpbF6DY

StratosChemi meeskond soovib edu kõigile Eurovisioonil osalejatele, kuid eelkõige just oma koduriigi, Eesti, esindajatele!