Video: Marge Sillaots
Üritused
22. mai 2015, 17:15

ÕHTULEHE VIDEO | Mart Normet: "Neljandana on väga hea esineda, pole liiga pikalt passimist." (2)

"Neljandana esineda on ikka väga hea. Siis pole lava taga liiga pikalt passimist ja ei lähe närvi. Lisaks on vaatajate meeled just alguses väga erksad," kiidab Eesti eurodelegatsiooni juht Mart Normet Eesti finaali esinemisjärjekorranumbrit.

"Korraldajad ikka vaatasid, et laulude ümber oleks eriilmelisi laule – enne meid on Iisraeli tümakas ja pärast Inglismaa kiirem lugu. Usun, et võtame lava väga kenasti korraks endale." Pärast teisipäevast poolfinaali on meie eurolaulikutele Elinale ja Stigile antud aega pisut hinge tõmmata. "Nad on siin olnud nädal kauem kui mina, ma tulin esmaspäeval, ja juba siis ma nägin, et meediatähelepanu on üüratu," ütleb "Eesti laulu" produtsent Heidy Purga, kes samuti Viinis kohal. "See on mitmekümneid kordi suurem kui varem, ehk isegi kõigil aastatel kokku. Elina ja Stig on pidanud palju pingutama ja on näha, et nad on natuke väsinud. Enne finaali tuleb ennast ikka kokku võtta. Nad hoiavad täna õhtuks iga ressurssi."

Tegelikult pidi ka neljapäeval olema lauljatel vaba päev, kuid hea plaan läks vett vedama. Austria kõige tähtsam teleajakirjanik on Elina ja Stigi suur fänn ning tema saate jaoks käidi vahakujude muuseumis filmimas. "Lisaks oli ta meie üllatuseks kutsunud kohale ka suurima ajalehe, millel on 1,5 miljonit lugejat, ajakirjaniku," ütleb Normet, rind uhkusest kummis. "Mastaabid on suured. Enne reedel proovilavale minekut käisime ka BBC2 raadioeetris intervjuud andmas. Sellel on ülimalt suur kuulajaskond," lisab Purga. "See on nagu meil Vikerraadio," ütleb Normet veel.

Enne täna õhtul toimuvat Eurovisioni finaali tahab delegatsioon lasta lauljatel lihtsalt veel puhata, kuigi lätlased-leedukad on juba käinud välja idee teha ka Balti riikide ühistervitus. "Püüame neid võimalikult vähe nüüd saagiks visata. Las nad laulavad ära, see on ju kõige olulisem.