Foto: Alamy/Vida Press
Tele
22. mai 2015, 14:47

Lisatud ka Visasati kommentaar!

Kanal 2 lahkub vabalevist. Levira: see ei ole mõistlik (66)

Kanal 2 teatas täna oma lahkumisest vabalevist. Vabalevi ehk TasutaTV-d pakkuva Levira sõnul oleks eratelekanalitel mõistlik jätkata teenuse kasutamist, kuna loobumisega halveneb vaataja ligipääs tasuta telepildile. 

Kanal 2 teatas, et on valmis lahkuma TasutaTV levialast, seda lisaks TV3 plaanile lahkuda TasutaTVst alates 1. juulist 2015.

"See oli Kanal 2 kui äriettevõtte juhtkonna ja omanike otsus. Oleme Levira poolt teinud kõik, mida saame, et veenda Kanal 2 jääma, aga ilmselt polnud see piisav. Oleme alati valmis nendega koostööd jätkama," ütles Levira juhatuse liige Aare Siimon.

TasutaTVs levivad praegu lisaks Kanal 2-le ja TV3-le kaks Eesti TV kanalit, Tallinna TV ja France24 ning mitmed kanalid, mis sisalduvad uue põlvkonna hübriidTV-s, mis eeldab internetiühendusega telerit.

Vabalevi vaatajate osakaal suurenes möödunud aastal 9 protsenti ning vabalevi vaatas Emori andmetel 15 protsenti peredest - kokku 86 000 peret. Lisaks veel 19 000 peret, kes kasutavad TasutaTVd pere teise teleri vaatamiseks. TasutaTV kanalite vähenemine piirab televaataja valikuvõimalusi ning satelliit- või kaabel-TV teenuste tarbimisega kaasnevad televaatajale lisakulud.

Viasat: kanalite vabalevist lahkumisest võidavad vaatajad

"Kui TV3 teatas aprilli alguses, et lahkub vabalevist, oli vaid aja küsimus, millal Kanal 2 sarnase otsuse teeb ning sellest avalikkust teavitab," nendib Viasati ärijuht Aet Viira.

"Ka 2010. aastal lahkus kõigepealt tasuta telekanalite seast TV6 ja seejärel Kanal 11. Kanal 2 juhid mõistavad, et tänases turusituatsioonis tuleb teha otsuseid, mis võivad esmapilgul tunduda ebapopulaarsed ja mittevajalikud. Pikemas perspektiivis võidavad neist aga eelkõige televaatajad. Tõuseb erakanalite omatoodetud saadete ja telepildi kvaliteet," märgib Viira.

"Kui vabalevi vaatajatel tekib küsimus, kuidas TV3 ja Kanal2 telepilt alates kesksuvest nendeni jõuab, siis juba täna saab kõiki Eesti telekanaleid vaadata ka muul viisil kui läbi vabaleviantenni. Üheks lahenduseks on Viasati satelliittelevisioon, millega saab jälgida nii kodumaised erakanaleid kui ka rahvusvahelist meelelahutust ja mis jõuab igasse Eesti nurka. Et 1. juuli pole enam kaugel, soovitame tänastel vabalevi vaatajatel, kes soovivad ka edaspidi TV3 ja Kanal 2 vaadata, uurida oma võimalusi. Erinevate erakanalite vabalevist lahkumisega puudutavate küsimuste lahendamiseks on juba aprillist avatud Viasati Teleabi infoliin 6 888 277."