VALAB HINGE MUUSIKASSE: Mick Hucknall laulab muu hulgas sellest, kuidas ema ta pisipoisina isaga kahekesi jättis. Foto: Vida Press
Inimesed
22. mai 2015, 07:00

"Ema hülgas mind ja valetas siis, et tal on vähk!" (2)

Maailmakuulsa Briti ansambli Simply Red solist Mick Hucknall on enda sõnul maganud tuhande naisega vaid selleks, et armastust leida. Ehk on Micki omaaegse elupõletamise põhjuseks see, et ta jäi ilma emaarmastusest. Micki ema hülgas pere, kui poeg oli kolmeaastane.

Mich Hucknall räägib Sunday Mirrori intervjuus esimest korda, milliseid hingehaavu on talle põhjustanud emata kasvamine. Lapsepõlvevalu elab 54aastane Hucknall uuesti välja Simply Redi värskel plaadil "Big Love". Tema sõnul on 1. juunil ilmuv album 30 aastat kestnud muusikukarjääri avameelseim ja isiklikem. Lauluga "Dad" avaldab Mick sügavat tänu kuus aastat tagasi surnud isale, kes teda väiksest poisist peale üksinda kasvatas. "Ta läks, sina jäid, see polnud üldse lihtne," kõlavad laulusõnad. "Ta läks, ta on läinud."

Teine reetmine kukutas masendusmülkasse

Pole kahtlust, et Micki südantlõhestavad laulud jõuavad ka tema ema kõrvu. Maureen elab nüüd USAs Dallases. Kuid Hucknallil pole tema võimalikest üleelamistest sooja ega külma. "Ema oleks pidanud selle peale mõtlema enne, kui ta meid hülgas, ja hülgas seejärel ka oma teise pere ja veel kaks last, nii et lõpuks oli tal juba neli abielu."

Mick oli kolmene, kui Maureen oma mehe Regi ja poja maha jättis. Hüljatud mees ei leidnud enda kõrvale uut naist, võib-olla ei otsinudki. Nii polnud Mickil isegi ema aseainet, kes oleks talle õpetanud, kuidas peab tüdrukutega ümber käima. Isast elutarkuste edastajat polnud. "Isa põlvkond olid kivinäod," nendib Hucknall. "Tema ütles ainult, et anna takka."

Seksisõltlaseks Mick end nimetada ei taha, kuid tunnistab, et käitus kuulsaks saades naiste hulgas nagu laps kommipoes. "Ma ei kahetse neid suhteid, aga viga oli minus, mitte nendes naistes," möönab mees, kelle kallimate seas olid ka näitlejanna Catherine Zeta-Jones ja supermodell Helena Christensen.

1990. aastate keskel, kui Simply Red oli kuulsuse harjal, otsustas Maureen oma superstaarist poja ühtäkki üles otsida. Ta teatas, et põeb vähki. Mickil valitses parasjagu tundeelus madalseis. Ta heitis omaaegse vimma kõrvale ning sõitis ema vaatama. Kuid Maureen andis talle uue julma hoobi. Jutt vähist oli olnud vaid väljamõeldis, et temaga kohtuda. See reetmine kukutas Micki veelgi sügavamasse depressiooni. Ise ei saanud ta masendusest arugi, kuid napsitamine, luhtunud armusuhted, ebakindlus suhtlusolukordades ning põdemine kogunema kippuvate liigkilode pärast tunduvad talle tagantjärele depressiooni märkidena. Tema käitumine oli ettearvamatu ja lähikondlased pidasid teda ülbeks staaritsejaks.

Suutis armastatu südame tagasi võita

Ent ühest põgusast armusuhtest võrsus aastaid hiljem Micki praegune abielu. 1992. aastal oli tal põgus armulugu Austria kunstiärinaise Gabriellaga, kuid tollel sai Micki pöörasustest mõõt täis. Kui nad kümme aastat hiljem uuesti kohtusid, lõi armuleek taas lõõmama. 2010. aastal nad abiellusid ja nüüdseks on neil seitsmeaastane tütar Romy. "Milline vedamine! Ma polnudki Gabriellast üle saanud. See oli üks põhjus, miks ma elupõletamise teele läksin. Tundsin, et olen oma elu täiega p***e keeranud. Aga mul oli õnne, et sain tema südame tagasi võita," ütleb Mick.

Ta kinnitab, et Gabriella on tema elu hoopis teiseks teinud. "Imeline, kuidas abielu ja tütar on mu elu muutnud. Ma jõin kõvasti, panin kõvasti pidu – aga nüüd olen hoopis teine mees."

Mick vaevles aastaid diagnoosimata haiguse käes

Mick Hucknall on jagu saamas ka tervisehädadest. Mulluses intervjuus rääkis ta oma võitlusest aastaid diagnoosimata kilpnäärme alatalitlusega, mis tekitas temas rampväsimust, masendust ja liigesevalusid ning tõstis kehakaalu.

"Ma pole veel päris terve, kuid seis on palju parem," kinnitas ta mullu novembris Daily Mirrorile. Soovimata ravimeid kugistada, eelistas Mick end ravida õige toitumisega. "Peale kofeiini tuli mul menüüst välja jätta ristõielised köögiviljad – lillkapsas, kapsas ja muud – ning pidin sööma rohkem kala. Pidin ka rohkem seleeni saama ning võtma juurde mitut vitamiini ja mineraale," selgitas Mick. Aegamööda tervisehädad taandusid. "Aeg-ajalt tekivad mu kaelale ikkagi lümfisõlmed, aga muidu on tervis ikka palju parem. Tunnen, et olen heas vormis."