Video: Marge Sillaots
Üritused
21. mai 2015, 18:41

ÕHTULEHE VIDEO | Carmen Pritson-Tamme kehastus habemega naiseks: "Ma ei saanud naerda ega süüa!" (44)

"Habe oli liimiga kinni pandud ja ma ei saanud naerda. Kogu see olukord ajas mind ennast nii naerma, aga ma ei saanud. Süüa ei saanud ka, sest suu ei läinud lahti. Õhtuks ajas see juba hulluks," räägib reporter Carmen Pritsojn-Tamme, kes Eurovisioni lauluvõistlust kajastades habemega naiseks kehastus.

Idee Eurovisionile habemega tulla istutas end Carmeni pähe paar nädalat enne Viini sõitu. "Mõtlesin, kes on need inimesed, kellega tahan siin rääkida ja üks neist on Conchita. Siis lihtsalt tekkis selline uitmõte." Carmenil vedas, sest tema naabrinaine on juhuslikult grimmeerija. Alguses oli Pritsonil plaan lasta naabril aidata omalehabe joonistada. "Ta ütles, et ma ei joonistaks seda, sest tal on kodus üks habe olemas. Kui me selle prooviks ette kleepisime, ehmusime mõlemad isegi ära, sest see oli nii sarnane." Carmen ei pidanud ümberkehastumiseks suurt pingutama, kuna neil on Conchitaga suhteliselt sarnane silmakuju. "Inimesed, kes tahavad kedagi järele teha, peavad teinekord hästi palju mängima grimmiga, et saavutada efekti. Kuna minu silmakuju on suhteliselt sarnane, siis mängisid ainult habe ja meik."

Kuidas suhtusid naise transformatsiooni aga tema mees ja pojad Richard ja Robert? "Tegelikult ma käisin naabrinaise juures seda salaja tegemas," tunnistab Carmen. "Alguses läksin koos lastega ja kui noorem poeg koju läks, siis ta ütles: "Emmel oli habe ees!". Mees küsis kohe, et mida ma tegin. Järgmine küsimus oli, et mida ma teha kavatsen. Ma ütlesin, et see on nali ja panin habeme kohvrisse," räägib Carmen, et ei julgenudki mehele välja rääkida, mida ta plaanib. "Kui ta Reporteris lõiku nägi, ütles tüüpilise eestlasena, et ma olen lolliks läinud." Eurovision on ju tegelikult meelelahutus ja kuhu sobiks selline asi paremini kui mitte siia. "Ma imestan, et neid kloune siin nii vähe on. Olin kindel, et peale minu on siin veel kümme Conchitat. Kui oma kostüümis pressikeskusesse tulin, olid inimesed pahviks löödud."

Ja tõesti – kui Carmen oma kostüümis pressikeskusesse ilmus, ei paistnud selfie'del, filmimistel ja intervjuudel lõppu tulevat. "Ma ei lugenud isegi, kui palju mulle kaameraid ja mikrofone ette visati. Korraga kõik küsisid midagi ja tegid pilte. Ühel hetkel tundus mulle, et pean habeme ära võtma, sest seeläheb liiga hulluks." Carmen ütleb, et intervjuusid andis ta vähemalt viiele telekanalile, kuid pilte ta kokku lugeda ei suutnud. "Ma ei andnud neid intervjuusid ju kui ajakirjanik, vaid ma läksin rolli. Kohe, kui habeme ette panin, olin teises rollis."

Mis oli aga habemega elamise juures kõige raskem? "Kuna see oli mul ju liimiga näkku pandud, siis ma ei saanud naerda. Kogu see olukord ajas mind ennast niivõrd naerma, aga ma ei saanud!" ütleb Carmen. "Ma ei saanud ka süüa midagi, sest suu ei läinud lihtsalt lahti." Seetõttu oli Carmen päeva jooksul tarbinud vaid ühe banaani, millelt ta oli sunnitud väikese teelusikaga riismeid kraapima ja kuidagi suhu toppima. "Õhtuks ajas see ikka päris hulluks. Mul oli kaks banaani.ühe sõin päeval ja nii kui õhtul habe läks, koorisin teise ka kohe ära."

Carmen pani esimest korda habeme omale külge pressikeskuse tualetis ja kui see juba näkku oli liimitud, helistas talle ühtäkki kaasasolev kaameramees ja teatas, et praegu pole habemega ringipatseerimiseks üldse hea hetk. See siis tähendas, et naisel tuli habemest kohe jälle vabaneda. "Selleks, et habet nahalt kätte saada, küsisin ma baarist piiritust. Aga sel hetkel mul piiritust polnud, mis tähendab, et ma pidin kogu liimi veega lahti hõõruma." Paar tundi hiljem, kui õige hetk käes, tulid naised juba WC-s appi, et habe kiirelt külge liimida. "Üks aitas mul ühelt küljelt kinni hoida, kui seda teiselt poolt sättisin, aga siis läks kiirelt, kuna ma olin juba praktiseerinud." Kõige rohkem võttis Carmeni sõnul aega hoopiski conchitaliku meigi tegemine.

Täna andis möödunud aasta võitja Conchita Wurst ka pressikeskuses pressikonverentsi, mida ka Carmen väisas, kuid sedapuhku ilma habemeta. Carmen ja Conchita on küll korra kohtunud ja avatseremoonia punasel vaibal juba intervjuuks juttu puhunud, kuid pressikonverents oleks olnud hea võimalus ka kahel habemega naisel ju ühinepilt teha. "Ma mõtlesin, et see peab olema ikka tema moment. Ma ei tahtnud fiaskot korraldada, olen ju siin ikkagi ajakirjanikuna. See habe oli üks päev, projekt, ja kõik," ütleb Carmen ja kinnitab, et finaalis teda habemega ei näe.