ILUS JA SEKSIKAS: «Minu meelest võiks juba mõista, et Downi sündroomiga inimesed võivad olla seksikad ja ilusad ja et neid tuleks ausse tõsta,» ütleb Madeline’i ema Rosanne.Foto: www.facebook.com/madelinesmodelling
Inimesed
21. mai 2015, 07:00

Downi sündroomiga neiu teeb modellinduses revolutsiooni (5)

armastab tantsida, sportida ja publikule esineda. Ühtlasi on tal Downi sündroom. Sellest hoolimata plaanib Austraalia neiu modellina karjääri teha ja muuta üldsuse arvamust Downi sündroomiga inimestest.

Austraalias Brisbane’is elava Madeline’i iidol on telesarja "American Horror Story" näitlejanna Jamie Brewer, kirjutab cosmopolitan.com. Jamie on esimene Downi sündroomiga inimene, kes on esinenud New Yorgi moenädala poodiumil. Ta demonstreeris seal tänavu disainer Carrie Hammeri loomingut.

Ka 18aastane Madeline tahab modellitööd teha. Teda kannustab ema Rosanne, kes peab Madeline’i Facebooki lehekülge ning postitab sinna tütrest tehtud moefotosid. Praeguseks on neiul Facebookis ja Instagramis juba üle 100 000 järgija. "Sa oled nii ilus!" kiidab üks fänn. "Sa oled kõigile inspiratsiooniks!" õhkab teine.

"Minu meelest võiks juba mõista, et Downi sündroomiga inimesed võivad olla seksikad ja ilusad ja et neid tuleks ausse tõsta," ütles Rosanne veebiküljele BuzzFeed.

"Maailm muutub iga päevaga. Inimesed on selle suhtes, mida nad veel ei mõista, järjest sallivamad."

Kui Madeline oli väike, pidi Rosanne kuulma südamepõhjani haavavaid kommentaare. Talle öeldi, et sellise välimusega last ei tohiks teiste inimeste silma alla lastagi. Ka arstid kinnitasid Rosanne’ile, et Madeline’ist ei saa asja. Kuid nüüd on see eriline tüdruk maailmas tuntuks saanud. Madeline avaldab samuti lootust, et tema modellitöö suudab muuta ühiskonna hoiakut Downi sündroomiga inimestesse.

"Tuntus aitab kaasa omaksvõtule," kirjutab ta Facebookis.

Mõni aasta tagasi oli Madeline ligi paarkümmend kilo raskem kui praegu. Ema sõnul võttis tüdruk end kätte ja muutis elustiili – hakkas tantsima, ujuma ja spordi­võistkonna kisakooris osalema. Nüüd on ta muutunud väga enesekindlaks ja otsib modelliagenti, kes aitaks tal karjääri teha.

Ema on tütrele vankumatult toeks. "Ma ei lase kellelgi teda kritiseerida. Ütlen talle iga päev, kui vapustav, vaimukas, tark, ilus ja imeline ta on."

Rosanne tahab, et ka teised näeksid Madeline’ist õhkuvat enesekindlust ja ilu – nii välist kui ka sisemist ilu. "Downi sündroomiga inimesed suudavad kõike," kinnitab ta.

"Neil on lihtsalt oma tempo. Andke neile võimalus, ja teie ootused täidetakse kuhjaga!"