Foto: YouTube
Tele
20. mai 2015, 21:11

Lisatud ETV "Pealtnägija" video!

Briti teletäht Stephen Tompkinson: tahaksin perega Eestisse tagasi tulla (8)

Läinud reedel külastas Tallinna briti telestaar Stephen Tompkinson, kes on üldsusele tuntud kui inspektor Banks samanimelisest sarjast. 

Sarja neljas hooaeg esilinastus Suurbritannias kevadel ja sügisel jõuab see ka Eestisse. Ootamatul moel keerleb uue hooaja avaosa tegevus eestlaste ümber.

Peaosatäitja Tompkinson jõudis 15. mail Tallinna krimiteemalise kruiisi aukülalisena ning tegi linnas tiiru koos ETV saate "Pealtnägija" ajakirjaniku Anna Gavronskiga. Tompkinson kohtus Raekoja platsil korstnapühkijatega, üritas kaerajaani tantsida, ronis Lennusadamas allveelaeva ja käis lauluväljakul.

 

Läinud reedel väisas suurema kärata Tallinna briti telestaar Stephen Tompkinson, kes on üldsusele tuntud kui inspektor...

Posted by ETV Pealtnägija on 20. mai 2015. a.

Tompkonsoni sõnul saabus ta Eestisse kõrgete ootustega, kuna Tallinna kohta räägitakse, et see on linn, kuhu kõik tahavad tagasi tulla. Näitleja arvas, et tahaks koos perega Eestit külastada, kuna tema tütrele võiks siin meeldida.

Paljud inimesed panid Tompkinsoni tähele ja lehvitasid, kuid näitleja jäi rahulikuks. 

"Kui olin teles juba läbi löönud, siis mu isa ütles mulle, et kui inimesed sind tänaval peatavad, ole nendega alati viisakas, " meenutas Tompkinson.

Kui palju staar enne Eesti kohta teadis? "Saade aitas mind Eesti koha pealt harida," arvas mees. Eesti näitlejate kohta leidus Tompkinsonil ainult kiidusõnu.

"Inspektor Banksi" uues osas mängivad Kersti Kreismann, Marko Leht ja Inglismaal väikest näitlejaagentuuri pidav Kirsi Isaac.

Isaaci sõnul soovisid sarja tegijad kasutada võimalikult palju eestlasi, kuid kõikidesse rollidesse neid ei leitud. Seepärast mängisid eestlasi ka leedukad ja poolakad.

Kaua sari veel kesta võiks? Tompkinson kinnitas, et praegu läheb sarjal väga hästi. Banksi tegelaskuju loonud kirjanik Peter Robinson kirjutab romaane juurde ning sarja on müüdud paljudesse riikidesse. Teletähe sõnul kujutab sari tänapäeva politseinikke väga ausal moel.