Olavi PihlamägiFoto: MATI HIIS
Üritused
20. mai 2015, 07:39

Olavi Pihlamägi: Eurovisionil lauldi palju sotsiaalsetel teemadel, mida seal tavaliselt ei puudutata (2)

Eurovisioni asjatundja Olavi Pihlamägi kommenteeris hommikul Vikerraadios Eurovisioni esimest poolfinaali, et teda üllatas, et tänavu oli palju laule sotsiaalsetel teemadel, mida Eurovisionil tavaliselt ei puudutata.

Näiteks Rumeenia ansambel Voltai laulis töölistest, kes peavad võõrsile tööle minema, Armeenia aga oma rahva kallal toime pandud genotsiidist.

 Kõige rohkem vapustas Pihlamäge Gruusia lauljatar: "Sealt tuli selline pauk, et mul oli hing kinni."  Artisti võimekust kiites rõhutas Pihlamägi, et neiu õpib korraga disaini ja muusikateadust ning mõjus laval nii visuaalselt, tugeva vokaaliga kui ka moodsa helikeelega.

Kui grusiinlanna ei olnud absoluutselt pinges, siis Albaania esindaja oli Pihlamägi sõnul väga häälest ära, kuid samas mõjus visuaalselt hästi ning pääses edasi. Tugevat lavanärvi täheldas Eurovisioni asjatundja ka Venemaa esindaja Polina Gagarina esinemisel.

Stig ja Elina pälvisid kiitust: "Stig ja Elina olid väga mõnusad, aga kahjuks ei tulnud pilt neile järele."

Soome esindajaid ning edasipääsejate läve taha jäämist kommenteerides kahtles Pihlamägi, kas Eurovisioni lava on ikka see koht, kus näidata kõiki valukohti.

Pihlamägile jättis sügava mulje Viini lava, mis oli põnev "oma liikuvate kuulidega" ning eriti tänuväärne oli see, et artist jäi nähtavaks.