ALLA KOOS TÜTREGA: Alla Pugatšova andis küll avameelse intervjuu, kuid oma laste nägusid ta siiski näidata ei soovinud.Foto: Kaadrid NTV saatest "Vene sensatsioonid"
Inimesed
20. mai 2015, 07:00

64aastaselt emaks saanud lauljatar räägib esimest korda oma kaksikutest

Alla Pugatšova: "Lapsed annavad elamiseks jõudu!" (22)

Vene legendaarne laulja Alla Pugatšova (66) ja tema humoristist abikaasa Maksim Galkin (38) on oma lapsi ja eraelu kiivalt salajas hoidnud, kuid nüüd otsustas abielupaar, et on aeg oma surrogaatema abil sündinud kaksikutest, kes on juba poolteist aastat vanad, avalikult rääkida ning andsid Vene telekanalile NTV eksklusiivse intervjuu.

"Otsustasin neid näidata ja rääkida, et kõik rahuneksid juba maha ja et keegi midagi välja ei mõtleks," selgitas Alla Pugatšova, miks ta oli nõus oma eraelust lõppude lõpuks rääkima. "Palun, vaadake siis, aga vaadake ikka heatahtlikult," palus ta läinud laupäeval telerite ette kogunenud inimesi. Lastest näitas ta siiski vaid vanu pilte ning ainult ühes kaadris sai näha tema noorimat tütart Lizat sellises vanuses, nagu ta praegu on.

Laulustaar näitas ka põgusalt oma maja. "Loss? Sa ju nägid, et see on seest lihtsalt ilus elamine, mis on sisustatud vastavalt meie sissetulekutele," leiab ta, et tema kodu pole kuigi luksuslik ning lisab rahulikul häälel: "Mulle meeldib seal."

Alla rääkis, et püüab kogu oma vaba aja veeta oma põngerjatega ning peres teenib leiba Maksim Galkin. Ka tema püüab võimalikult palju olla perega, kuid majanduskriisi tingimustes on ta sunnitud suurema osa ajast siiski töötama. "Maksimil pole kerge. Ta tuuritab oma programmidega, aga mina kulutan raha laste peale," avameelitses Alla ning samas lisas, et nende pere elab oma võimete piires ning nende toidulaud on üsna tagasihoidlik.

"Mida meil on vaja? Toitu? Kartul, kapsas. Me ei ole erilised gurmaanid ja restoranides käime harva," tunnistab lauljanna, et riigi keeruline majanduslik olukord on puudutanud ka nende sissetulekuid, kuigi mitte väga palju. "Elus võib kõike juhtuda, kes teab, võib-olla peab veel tagasi lavale minema…Oeh…Ei taha," raputab Alla pead.

Õnneks pole nad praegu oma elustiili pidanud kuigi palju muutma ning suudavad maksta kahele lapsehoidjale. Mõlemal kaksikul on oma kasvataja, kuid vaatamata sellele muretsevad vanemad ikkagi ja on nendega pidevas kontaktis. "Muidugi ma helistan, muretsen, uurin, kas nad sõid, kakasid, pissisid, kas poti peale, nad on ju veel alles väikesed, tuleb kätt pidevalt pulsil hoida," ei häbene Alla tunnistada, et on tõeline kanaema.

"Kogu aeg küsin, kuidas nad jalutasid, kas Harry pole Lizat labidaga löönud, kas nad tantsisid oma lemmikute Barbarikute saatel," naerab Alla. "Kui Garik (Harry –toim) jäi haigeks, siis ma sain aru, et ma olen hull. Oi, ma oleks peaaegu ära surnud! Selliseid üleelamisi pole mul ammu olnud. Harry oli sündides nõrgem kui Lizake, aga praegu on vastupidi, jõumees," räägib lauljanna.

Mõlemal lapsel on oma tuba

"Minu jaoks on tähtis, et lapsed oleksid terved, täis kõhuga ja areneks õigesti," on aastakümneid karjääri teinud Alla põhimure praegu vaid pisikeste laste heaolu. "Uskumatu, missugusteks nad on juba kasvanud, nad saavad kõigest juba aru…" peab Alla väikese mõttepausi ning lisab, et nad igatsevad kohutavalt isa, kui ta kodust eemal on. "Garik läheb hommikul ukse juurde, koputab, kuuleb, et isa ei tee häält, ohkab raskelt ja läheb edasi," toob ta näite.

"Me ootame seda hetke, kui isa tuleb ja läheb oma tuppa. Hommikul Garik koputab ja järsku kostub sealt: "Kes on?" Garikul on selline vaimustus, et ta karjub: "Aaaaa!"," lööb Alla neid hetki meenutades särama.

"Lapsed on väikesed, kuid juba praegu on vaja neid distsiplineerida, panna neid millegagi tegelema – joonistamisega näiteks. Pole isegi tähtis, kas paberi, laua või seina peale," naerab Alla.

Lossis on lastel eraldi toad. "Need pole suured, kuid selles ongi see mõte, et suures majas oleksid hubased nurgakesed. Praegu vabastasime ka ühe toa, mis saab olema nende ühine mängutuba."

Pärast laste sündi on paparatsod Allat ja Maksimi erilise tähelepanuga jahtinud, kuid magasid nende esimese avalikku kohta minemise siiski maha. Nad läksid läinud jõulude ajal suurde kaubanduskeskusesse, kuid keegi ei pööranud neile tähelepanu ja nad said oma perega mõnusasti aega veeta.

"Lapsed kartsid alguses väga, et neid jäetakse sinna maha," naerab Alla. "Nad vaatasid ehmunult ringi, kuid mõne aja pärast tundsid ennast juba vabalt, Harry krabas mingi auto. See oli nende esimene avalikus kohas käimine ja pärast seda ei ole nad enam nii metsikud."

Lastega on tehtud juba mitu välisreisi. Liza ja Harry on käinud koos ema ja isaga kaks korda Iisraelis puhkamas.

Liza on ema, Harry isa moodi

Liza oli sündides justkui Alla suust kukkunud, kuid nüüd meenutab ta emale üha rohkem Maksimi. Laulja sõnul on tüdruk hakanud meenutama oma tädi ja Alla ema, aga Harry on üks ühele Maksim: "Üks nägu! Ta on lihtsalt Maksimi kloon," kinnitab laulja.

Alla sõnul on tüdruk pärinud tema iseloomu, on juba tõeline artist ning oskab oma tahtmise saamiseks korraldada tõelise vaatemängu igasuguste grimassidega, kuid karjumine ja nutt ei anna nende peres tulemusi. "Kui Liza hakkab karjuma, keeravad kõik talle selja ja hakkavad oma asjadega tegelema. Pärast küsime, mis sa tahad? Seda, seda, seda? Ja kui ta siis rahulikult ütleb, siis ta selle ka saab," toob primadonna ühe kasvatusnäite.

"Lihtsalt on huvitav neid jälgida ja muidugi on kõige-kõige mõnusam hetk nende magamajäämine ja ärkamine," räägib laulja pika teleintervjuu lõpus heldinult ja naeratab. "See on ime, mis möödub kahjuks väga kiiresti! Nad kasvavad… Just praegu peab suplema selles väikelaste energias, nad annavad eluks erakordset palju jõudu!"

Alla jättis suitsetamise maha lastekaitsepäeval

Alla Borissovna rääkis, et on 52 aastat suitsetanud ning jättis selle maha mullu 1. juunil ehk lastekaitsepäeval. "Tunnen nüüd kõike nii teravalt! Öösiti lausa ei maga, ei maga, ei maga, oeh, öösiti tuleb selline söögiisu peale… Mulle meeldib, et oleks peekonit, pekki ja et see kõik praeks panni peal. Ja kuidas ma armastan pelmeene, aga kuna tuleb vormis püsida, siis, peab kõigest selles loobuma. Kohutavalt kahju!"

Suitsetamise jättis ta maha mitte tervise pärast, vaid kirikuisa soovitusel. "Üks kirikuisa käskis mul suudelda risti ja ütles: jäta suitsetamine maha! Ma ei tahtnud, kuid ma isegi ei pannud kohe tähele, et suudlesin risti ja asi oli otsustatud," on Alla tubakata hakkama saanud peaaegu aasta.